Afscheid juf Rottiné

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Op dinsdag 20 december nam juf Wil Rottiné officieel afscheid van het onderwijs en in het bijzonder van de Willem Farelschool in Hoevelaken. Zij is ruim 40 jaar werkzaam geweest in het onderwijs.

Zij stond voor de klas in Zwaagwesteinde, Nijkerk en Hoevelaken.

In 1990 werd juf Rottiné benoemd voor de op te richten Willem Farelschool in Hoevelaken. Deze school moest van de grond af opgebouwd worden en juf Rottiné nam samen met directeur Piet Weijman deze klus voor haar rekening.

Juf Rottinéis 22 jaar aan de Farelschool verbonden geweest. Zij draaide meestal groep 3 en heeft dus menig kind leren lezen en schrijven. Zij verzorgde in de beginfase van de school regelmatig de zogenaamde creatieve avonden waarvan de opbrengst voor de school was. Zij gaf ook Remedial Teaching en computerbegeleiding en was een kundige BHV-er.

Als blijk van waardering wilde de Farelschool haar een mooie afscheidsdag geven. Op voorwaarde dat de wegen niet door gladheid onveilig zouden zijn was door ouders van de school een antieke brandweerwagen ter beschikking gesteld om de juf en haar man thuis op te halen. Bij aankomst op school was er een erepoort opgebouwd en alle kinderen van de school vormden een haag over het schoolplein naar de ingang van de school. Er werden ballonnen opgelaten en voor iedereen was er een traktatie waarna de juf alle klassen langs ging. Iedere klas had een leuke activiteit bedacht en bood haar tevens een schilderij aan. Dit doek was een deel van het geheel: aan het eind van de rit moest juf Rottiné de negen doeken tot één groot schilderij samenvoegen: een afbeelding van de Farelschool, geschilderd door negen kinderen, uit iedere groep één.

Vanaf half vier was er een receptie in het schoolgebouw en als afsluiting een etentje met gezin en collega's in De Klepperman in Hoevelaken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie