Werkstraf voor mishandeling

13 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/ARNHEM - De Arnhemse rechter heeft een 26-jarige man uit Nijkerk veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur wegens de mishandeling van twee jongens in zijn woonplaats.

De man werd kwaad toen op 30 november 2010 een groepje jongeren een verkeersbord tegen zijn balkon smeet, waar zijn dochters lagen te slapen. Hij ging zijn flat uit, maar de jongens waren snel verdwenen.

Later trof hij het groepje weer bij de Hoefslag. ,,Ik was rustig en wilde met ze praten'', zo vertelde de Nijkerker aan de rechter. ,,Omdat ze weer wegliepen heb ik er twee vastgepakt. Toen ontstond een worsteling.'' De twee jongens hebben aangifte gedaan. Volgens hen sloeg hij er één met de vuist in het gezicht en greep hem bij de keel. Ook zou de 26-jarige hem hebben bedreigd. De andere jongen werkte hij naar de grond om vervolgens meermalen op hem in te trappen. De Nijkerker wilde perse weten wie het verkeersbord had gegooid. De verhalen van de aangevers werden ondersteund door een derde jongen uit het groepje. De rechter zag daarin voldoende bewijs voor twee keer mishandeling en bedreiging.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie