Veensche Boys boekt tweede winstpartij

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - De organisatie van het eerste team van Veensche Boys begint steeds meer volwassen te worden, zo moest trainer Jeroen Peters constateren nadat hij eerst gezellig een biertje dronk in de kleedkamer voordat hij de pers te woord stond. Voor het eerst dit seizoen werden er geen rode kaarten gescoord, maar doelpunten en punten. Veensche Boys wist op eigen terrein te winnen van het beresterke DFS uit Opheusden. In de tweede helft gingen de Blauwe Helden er met de winst vandoor (2-1), doordat er veel meer druk werd gezet dan in de eerste helft toen Veensche Boys alleen in de eerste vijftien minuten wist te imponeren. terwijl DFS tot de rust de bovenliggende partij was. De beide goals kwamen op naam van Jan Struijk, tevens Man of the Match. De treffer namens DFS werd gemaakt door Mike Louwaars. Hij had ook de mogelijkheid om via twee vrije trappen DFS naar een punt te schoppen, maar doelman Terschegget en nota bene spits Delano Flemming wisten erger te voorkomen. Ferry de Smalen moest de wedstrijd verlaten vanwege een opspelende blessure die hij bij Eemdijk heeft opgelopen.

Zijn uitvallen bracht Ferdi van de Pol in stelling die bij zijn eerste balcontact Salim el Yousfy aanspeelde die de bal verspeelde, maar Jan Struijk eigende de bal slim terug en scoorde zijn tweede. Michel Kas kreeg nog een levensgrote kans, maar die bal werd gepakt door de sympathieke keeper.