Gezondheidscentrum Corlaer open

25 mei 2011 om 00:00 Nieuws

Voortrekker voor het tot stand komen van dit gezondheidscentrum in Nijkerk was de inmiddels overleden huisarts Sander Flikweert. Zijn naam wordt ook geëerd in de eerste steen die voor het gebouw is gelegd. De voorzitter van het bestuur van de Stichting Gezondheidscentrum Corlaer, huisarts Jan Oldenburger, noemt de naam van zijn voorganger ook als de grondlegger. Oldenburger: ,,Hij bracht en groep huisartsen, verloskundigen en vertegenwoordigers van het Kruiswerk bij elkaar. Daar is de basis gelegd.”

Centrum viert officiële opening met open dag NIJKERK - Komende vrijdag wordt het Gezondheidscentrum Corlaer officieel geopend. Het tweede gezondheidscentrum in Nijkerk - de Nije Veste aan de Oranjelaan werd in april geopend - zet zaterdag 28 mei de deuren open voor iedereen die een kijkje achter de schermen wil nemen.

door Henk Brinkman

Samenwerking

De groep hulpverleners is sinds die tijd behoorlijk uitgebreid. In het centrum zijn huisartsen, verloskundigen, fysiotherapeuten, Cesartherapie, podotherapeuten, maatschappelijk werkers, psychologen, diëtisten, een kinderfysiotherapeut, het kruiswerk en medisch specialisten van ziekenhuis Sint Jansdal uit Harderwijk gevestigd. De medisch specialisten die spreekuur gaan houden in Corlaer zijn kinderartsen, orthopeden, KNO-artsen, gyneacologen en een geriater. In Gezondheidscentrum Corlaer kunnen geen röntgenfoto’s worden gemaakt, maar ook daarvoor hoeven Nijkerkers niet ver te reizen. Er zijn samenwerkingsafspraken met de specialisten van Meander, die in de Nije Veste aan de Oranjelaan zijn gevestigd. De foto’s die daar worden gemaakt komen digitaal beschikbaar voor de medisch specialisten in Corlaer.

Ook apotheek Corlaer is verhuisd naar het gezondheidscentrum.

Een belangrijke pijler is ook de komst van het Centrum voor Jeugd en Gezin, waar iedereen met opvoedingsvragen en -problemen terecht kan. Het CJG is de toegangspoort voor jeugdhulpverlening in de meest brede zin van het woord.

Oldenburger en de secretaris van het stichtingsbestuur, Helen Geurtsen, benadrukken het doel van de bouw van het gezondheidscentrum: ,,We willen ervoor zorgen dat de hulpverlening zo dicht mogelijk bij huis wordt georganiseerd. Een tweede belangrijk aspect is bevordering van de samenwerking tussen de verschillende hulpverleningsdisciplines.”

Beiden beseffen dat de huisvesting va aldie hulpverleners in één gebouw voor de samenwerking noodzakelijk is, maar dat het ook afhankelijk is van de bereidheid tot samenwerken. Oldenburger: ,,Een gebouw is wel een belangrijke voorwaarde. We komen elkaar dagelijks tegen. Dat maakt overleggen heel makkelijk.” Helen Geurtsen: ,,Er liggen heel veel kansen voor een betere samenwerking. Je kunt makkelijk een collega consulteren.”

Open dag

Zaterdag zet het centrum de deuren tussen 11 en 16 uur open voor een kijkje achter de schermen. Met veel activiteiten van alle in het centrum gevestigde hulpverleners.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie