Partij Nijkerk in 2014 weer zelfstandig

Nieuws

De ledenvergadering van Partij Nijkerk, één van de samenwerkende lokale partijen in de fractie van Lokaal Belang, besloot op 27 september dat de partij bij de volgende verkiezingen in 2014 weer onder eigen vlag aan de verkiezingen deelneemt.

NIJKERK - Freek Bakker, inmiddels ex-voorzitter van Partij Nijkerk heeft wel begrip voor het feit dat de leden van Partij Nijkerk in 2014 weer onder eigen naam aan de verkiezingen willen deelnemen.

door Henk Brinkman

Freek Bakker wijst erop dat de partij in het verleden al twee keer is benaderd door Hoevelaken Nu om nauwer samen te gaan werken. ,,Aanvankelijk bestond daarover huiver onder onze leden. Zij zagen daar het voordeel niet van. Uiteindelijk hebben we toch besloten onze hand uit te steken, maar dan wilden we op termijn ook volledig fuseren. Dat wilde het bestuur van Hoevelaken Nu uiteindelijk ook wel, maar telkens werd uitstel gevraagd om tot een definitieve fusie te komen. Toen dat nu weer gebeurde, was kennelijk voor onze leden de maat vol.”

Bakker is inmiddels voorzitter af, maar dat had volgens hem niets te maken met de perikelen in de federatie van de lokale partijen. ,,Ik vond het na tien jaar welletjes. Het was tijd voor een nieuwe bestuurder. Ik was wel een voorstander van de samenwerking om zo tot een sterke lokale partij te komen, maar als de leden daar anders over denken, ben ik democraat genoeg om dat te accepteren. Dit besluit is wel de reden geweest voor het bestuur van Hart voor Nijkerk om eruit te stappen.Maar ik kon dat gevoel van de leden wel billijken. Er werd telkens uitstel gevraagd.”

John Commeseel van Hoevelaken Nu wilde nog niet reageren.

Terugkeer Theo Manten?

Saillant detail is dat het opstappen van Harriët Horlings mogelijk inleiding is voor de comeback van oud-wethouder Theo Manten in de Nijkerkse politiek. Manten was door de verkiezingsuitslag buiten de boot gevallen, maar is de eerste die door de Kiesraad zal worden benoemd als raadslid. Of Manten die benoeming vervolgens ook aanneemt, wilde hij nog niet zeggen.

advertentie