Kunstwerken voor Arkervaartloop

Nieuws

Dat zijn initiatief zeer werd gewaardeerd, blijkt uit de reacties. Enkele deelnemers informeerden al bij voorbaat of er ook dit jaar schilderijen waren te winnen. De eerste prijzen, schilderijen waarin wedstrijdlopers in actie zijn uitgebeeld, zijn bestemd voor de 10 kilometer heren, 10 kilometer dames, heren 5 kilometer, dames 5 kilometer, heren senioren 10 kilometer en dames senioren 10 kilometer. www.avnijkerk.nl

Nijkerks centrum vol hardlopers NIJKERK - Evenals in het jaar 2009 sponsort de Nijkerkse beeldend kunstenaar Jaap Venema de Fortius Arkervaartloop die wordt gehouden op 9 oktober. Hij maakt voor de hoofdprijzen van alle categorieën pentekeningen die zijn ingekleurd met aquarel.

door Anneke Martini

Het is de derde keer dat deze succesvolle wedstrijd in Nijkerk wordt gelopen en wel: De 10 km (wedstrijd en prestatieloop) op een door de Atletiekunie gecertificeerd parcours; de 5 km prestatieloop en de Kidsrun over 1 km.

Prijzen

De eerste prijzen, waarvoor Venema de kunstwerken maakt, zijn bestemd voor zowel de dames- als de herencategorieën. ,,De wedstrijdlopers beeld ik uit in een fragment van de hardloopwedstrijd. Ik stel er als beroepskunstenaar zes gratis beschikbaar. Daarnaast zijn er geldprijzen te winnen. Winnaars van de Kidsrun krijgen een trainingspak aangeboden. Verder krijgt iedereen na afloop een sportdrankje en een medaille. Vorig jaar waren er geweldige reacties van de deelnemers en hun omgeving. Ik kreeg zelfs mailtjes met foto’s als bijlage waarop je de plek zag waar het schilderij in hun huis was opgehangen. Er kwamen vragen van deelnemers bij de organisatoren of er dit jaar opnieuw kunstwerken waren, want dan deden ze weer mee. Die kanshebbers gaan er echt harder voor lopen en zeggen dat ze hopen dat de concurrenten niet meedoen dit jaar”, zegt Jaap Venema lachend.

Dit jaarlijkse sportevenement van Atletiek Vereniging Nijkerk (AVN) zou niet mogelijk zijn zonder sponsoring en inzet van vele vrijwilligers. Zo heeft Fortius, centrum voor training en reïntegratie, zich dit jaar aangemeld als de hoofdsponsor. De sportdrank wordt gesponsord door Super de Boer Veltink en de andere bijdragen komen van de gemeente Nijkerk, Van den Ham Sports, A1 Verhuur, de Rabobank en Van der Haar Gevelonderhoud. Tevens is er ondersteuning van Stimon en het Rode Kruis.

Het startschot voor de Fortius Arkervaartloop wordt op 9 oktober om 12.00 uur op het Plein gegeven door wethouder De Graaf van sport. Om 11.30 uur is er een gezamenlijke warming-up onder professionele begeleiding. Inschrijven kan ter plekke voor 11 uur. Kidsrun: € 2,50; 5 km: € 7,50; 10 km prestatie: € 7,50; 10 km wedstrijd: € 9,50.

Stoomgemaal

De deelnemers lopen bij de tien kilometer langs de gracht, de Arkervaart, de weg naar het stoomgemaal en aan de overkant van het kanaal weer terug naar de finish op het Plein. In het verleden liep de winnaar dit parcours in een half uur! De prijsuitreiking is om 13.00 uur.

Hoe raakte Jaap Venema betrokken bij dit sportevenement? ,,Ik zit in het bestuur van de Stichting Nijkerk Veluwepoort die er al vanaf de eerste wedstrijd als sponsor bij is betrokken. Daardoor nam ik het initiatief om opnieuw prijzen beschikbaar te stellen. In het verleden, tijdens een wielerwedstrijd in Nijkerk, had ik ook al eens een schilderij met afbeeldingen van wielrenners beschikbaar gesteld”, eindigt de sympathieke Nijkerker.

advertentie
advertentie