Vette rookpluimen in ‘t Veen

22 september 2010 om 00:00 Nieuws

Op vrijdagmorgen vroeg werd al begonnen met de opbouw van het lustrumfeest van Evenementendag Nijkerkerveen. Er totaal werkten er aan het evenement maar liefst 110 vrijwilligers mee! Met een oorverdovende knal uit het roemruchte carbidkanon, bijna landelijk bekend vanwege de inzet op Oudejaarsdag, opende burgemeester Renkema zaterdag de vijfde editie van de Evenementendag in Nijkerkerveen. Renkema: ,,Het evenement is vijf jaar geleden heel klein begonnen, het is uitgegroeid tot een heel mooi evenement. Het geeft aan dat Nijkerkerveen goed in ontwikkeling is, waar veel gebeurt, mede dankzij de formidabele inzet van heel veel vrijwilligers. De belangstelling, met name voor het trekker trek gebeuren, wordt steeds groter. Daarnaast is het fantastisch dat met de opbrengst van het Evenement diverse goede doelen voor de Nijkerkervener gemeenschap gesteund worden!”

Drukke evene-mentendag in Nijkerkerveen NIJKERKERVEEN – Fraaie, zonnige weersomstandigheden, een enthousiast publiek dat uit jong en oud bestond, ja het was afgelopen zaterdag 18 september weer een prachtige Evenementendag in Nijkerkerveen. Ruim tweeduizend mensen genoten volop van de fantastische sfeer, de omhoog kringelende rookpluimen, brullende uitlaten en het geronk van zwoegende dieselmotoren. Waarin een klein dorp groot kan zijn, dat bewezen de organisatoren van de Evenementendag dit jaar al weer voor de vijfde keer.

door Gerrit Steen

Dominees

Na het startschot van de burgemeester ging het Evenement pas goed los. Veel belangstelling was er natuurlijk voor de trekkertrek wedstrijd, waar zo’n 200 trekkers uit de hele regio aan meededen. Het werd een lange dag voor de liefhebbers, want tegen het begin van de middag viel er één van de twee sleepwagens uit, met als gevolg dat er maar van één baan gebruik gemaakt kon worden. Het evenement liep derhalve een uurtje of twee uit, zodat de echte diehards goed aan hun trekken kwamen. Ook dit jaar bonden er een paar dominees de strijd met elkaar aan, die met een neuslengte (2 cm) gewonnen werd door ds. L.W. van der Sluis voor ds. J.P. Helder. De vrouw van ds. Helder, mevrouw Helder-de Zoete eindigde als derde van het gezelschap. Zij bonden met elkaar de strijd aan in de 3.0 ton klasse en wel met een Ford super-major uit 1963.

Geslaagde dag

Maar het was natuurlijk niet alleen trekkertrek wat de klok sloeg. De braderie, de rommelmarkt, de oldtimershow en de kinderattracties zijn de vaste onderdelen die op het programma staan en veel bekijks trokken. Nieuw dit jaar was het Vrouwenplein, waar bezoeksters terecht konden voor onder meer massages, make-up, sieraden en tassen.

De kinderen konden onder meer meedoen met skeltertrek, rodeostier en een ballonnenwedstrijd en werd er voor de liefhebbers op ouderwetse manier paling gerookt. Zo was er voor iedereen wel iets te doen op 18 september tijdens de 5e Evenementendag Nijkerkerveen en kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde dag.

advertentie
advertentie