Veluwe Wandeltocht van 6 juni afgelast

21 april 2020 om 14:07 Nieuws Deel je nieuws

De 62e Veluwe Wandeltocht van zaterdag 6 juni gaat niet door vanwege de Coronapandemie.

 

Het bestuur van de Veluwe Wandeltocht Nijkerk heeft besloten de tocht van 6 juni niet door te laten gaan.

De maatregelen van de landelijke overheid over grote evenementen lopen tot en met 1 juni, maar wij verwachten niet dat dan alles weer volledig naar 100% zal gaan (zoals ook aangegeven door de premier).

 

Op de dag van de Veluwe Wandeltocht zijn duizenden mensen aanwezig, zowel langs het parkoers in de stad als op de start- en finishlocatie. Het bestuur vindt het risico van besmettingen te groot, en wil hierin ook haar verantwoordelijkheid nemen.

Het is erg jammer, maar hopelijk kan en mag er in 2021 weer gewandeld worden. Deze is gepland op zaterdag 29 mei 2021.

 

Het bestuur is alle vrijwilligers die bij de voorbereidingen van de VWT van dit jaar betrokken waren erg dankbaar voor al hun inspanningen. Dat maakt de organisatie van de VWT voor 2021 iets gemakkelijker, maar neemt niet weg dat er weer het nodige voorbereidend werk verzet moet gaan worden. Hiervoor zoekt het bestuur extra vrijwilligers.

 

Voor deze zomer nieuwe vrijwilligers nodig voor de organisatie van de VWT 2021

In verband met wisseling van organisatorische taken en het vertrek van de secretaris is het bestuur van de VWT op zoek naar enthousiaste mensen die willen helpen bij de voorbereidingen van de VWT van 2021.

De voorbereidingen starten in september van 2020 maar voor deze zomer moet de (bestuurlijke) organisatie rond zijn. Het bestuur doet daarom een dringende oproep aan inwoners van de gemeente Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken die organisatorische kwaliteiten hebben, een paar uurtjes in de maand tijd hebben voor overleg en op de dag van de VWT zelf ook hun mannetje/vrouwtje willen staan. Er wordt gewerkt volgens een nauwkeurige activiteitenlijst en een professioneel draaiboek en veiligheidsplan. Dat wiel hoeft niet opnieuw worden uitgevonden, wel hebben wij (nieuwe) handjes en mondjes nodig om de puntjes op de i te zetten. Voor meer info kan men een berichtje sturen via info@veluwewandeltocht.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie