Afbeelding
Van Wijnen. Bewerking: Maureen van Goethem

Van Wijnen bestaat 75 jaar

29 mei 2019 om 17:31 Nieuws

NIJKERK Makelaar- en Assurantiekantoor Van Wijnen bestond 20 mei precies 75 jaar. Het familiebedrijf houdt zich bezig met makelaardij, verzekeringen en hypotheken.

Maureen van Goethem

De geschiedenis van het kantoor begint in Nijkerk. Reeds in 1944 ging de eerste generatie en grondlegger van het bedrijf, Gerrit van Wijnen, zich bezighouden met het aan de man brengen van verzekeringen, eerst vanuit Nijkerk en later vanuit Ermelo. Begin vijftiger jaren was het tijd om terug te verhuizen naar Nijkerk en wel naar de Bagijnenstraat, met kantoor aan huis. Medio 1958 volgde uitbreiding met de makelaardijtak. In de zestiger jaren stond er weer een verhuizing op stapel en werd het groeiende kantoor gevestigd in een kantoorruimte aan de Kleterstraat. In 1974 werd door Van Wijnen sr. een winkelpand op de hoek Kloosterstraat/Verlaat aangekocht. De winkelruimte beneden werd verbouwd tot kantoorruimte en de bovenwoning werd door hen bewoond.

PROBEREN De administratie werd al langer door dochter Lia uitgevoerd, zoon Herman had altijd al het idee zijn vader op te volgen. In 1976 was het zover en ging hij met zijn vader samenwerken, terwijl moeder Corrie de administratieve werkzaamheden van Lia overnam. Het bedrijf werd na het overlijden van Gerrit van Wijnen in 1978 voortgezet door Herman, waarna hij op 10 oktober 1979 werd beëdigd als makelaar. Na enige tijd trad zijn zoon Richard, derde generatie, tot het bedrijf toe om zich in eerste instantie toe te leggen op de verzekeringstak en hypotheekadvies. ,,Mijn vader begon in een tijd dat steeds meer mensen een eigen bezit kregen en Nijkerk gestaag ging groeien'', zegt Richard. ,,Het is eigenlijk nooit mijn bedoeling geweest om in het bedrijf te stappen, maar mijn vader zei 'zullen wij het proberen?'. Dat heb ik gedaan en kijk wat het ons gebracht heeft.'' In 1998 werd het huidige pand aan de Vrijheidslaan gebouwd en weer werd er verhuisd. Op 1 januari 2008 zijn Herman en Richard een samenwerkingsverband aangegaan. ,,Ook mijn zus Patricia werkt in het bedrijf. We doen het allemaal samen met nog vier medewerkers'', zegt Richard. ,,De beste zet die we hebben gemaakt is dat we alles rustig hebben weten op te bouwen en altijd klaar staan voor onze cliënten. Door onze basis (verzekeringen) staan wij nu op de juiste plek. We hebben het gemak van makelaardij, verzekeringen en hypotheken onder één dak. Geen dag is hetzelfde, dat maakt het zo leuk en verrassend, je weet 's morgens niet waar je 's middags uithangt. Nee, ik heb er nog geen dag spijt van gehad.''

EIGEN WIJZE Om het jubileum niet zomaar voorbij te laten gaan, is besloten om tot dinsdag 1 oktober 2019 bij verkoop van een woning 25 procent korting op het verkooptarief te geven. ,,Wij vieren die 75 jaar op 'onze' eigen wijze.

Naast de korting voor de klant, doneren wij ook nog 25 procent van het tarief aan een (door de klant) te kiezen lokaal goed doel. Ook zullen er gedurende een jaar diverse leuke acties voor de bestaande relaties worden gehouden.''

a        [Van Wijnen Nijkerk. Vrijheidslaan 7, 3861JB Nijkerk. Tel.: 033 245 16 39. makelaardijvanwijnen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie