Afbeelding
Archief BDU Media

Woningprijzen Nijkerk stijgen met 5,5 procent

Nieuws

NIJKERK In het eerste kwartaal van 2019 steeg de gemiddelde verkoopprijs van een huis met 8,1 procent naar 294 duizend euro. In de regio Barneveld (Barneveld, Nijkerk en Nijkerkerveen) was dit echter slechts 5,5 procent. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van de NVM.

In de omgeving zijn de regio's Ede (7,1) en Lelystad (8,4) de sterkste stijgers. In andere regio's stegen de huizenprijzen minder, zoals in Nunspeet (3,4), Amersfoort (3,6) en Bunnik/Zeist (3,3). De Gemiddelde verkoopprijs van de 194 verkochte woningen lag de afgelopen maanden op 359.000 euro. Dat komt neer op 2.606 euro per vierkante meter.
Hoevelaken valt onder de NVM-regio Amersfoort.

Bijna 33 duizend woningen wisselden van eigenaar. Dat zijn er 3,2 procent minder dan een jaar eerder. Daarmee is de sterkste daling van het aantal verkochte woningen volgens de makelaarsvereniging voorbij. ,,De krapte op de woningmarkt houdt aan. Toch neemt de gekte verder af", concludeert NVM-voorzitter Ger Jaarsma in een nieuwsbericht over de cijfers. ,,Prijzen van woningen stijgen nog steeds, maar minder hard dan eerder het geval was. Daarbij vlakt ook de vierkante meterprijs wat af en zien we dat de regionale verschillen in het land kleiner worden. Al deze ontwikkelingen samen duiden op rustiger vaarwater, alhoewel de vraag naar woningen nog steeds groot is", stelt Jaarsma. 

advertentie