Met een bijzondere avond brengt Wim van de Veen nabestaanden bij elkaar.
Met een bijzondere avond brengt Wim van de Veen nabestaanden bij elkaar. Wim van de Veen Uitvaartzorg

Informele herdenkingsavond in De Stuw

17 april 2019 om 17:31 Nieuws

HOEVELAKEN Op dinsdag 23 april aanstaande organiseert Wim van de Veen Uitvaartzorg een herdenkingsavond voor mensen die in de afgelopen twee jaar een dierbare hebben verloren.

Maureen van Goethem

Gezamenlijk dierbaren herdenken kan helpen bij de verwerking van het verdriet, weet uitvaartverzorger Wim van de Veen. Vorig jaar organiseerde hij voor de eerste maal deze informele herdenkingsavond in het nu 2-jarig bestaan van zijn uitvaartbedrijf. Toen vonden al vele mensen hun weg naar deze bijzondere avond.

SAMENZIJN Er wordt tijdens deze avond aandacht besteed aan verlies en herinneren, 'Niet uit het hart' is het thema. Dit betekent voor iedereen iets anders. De avond is een samenzijn met muziek, lichtjes en troostende woorden voor iedereen die een dierbare verloren heeft. ,,Met dit samenzijn hoop ik een hart onder de riem te kunnen steken en bij te dragen aan het rouwproces dat voor iedereen anders is.''

NAZORG De nabestaanden die hij begeleidt, laat hij na een afscheid niet zomaar vallen. Een paar weken na de uitvaart gaat hij nog eens bij de familie langs op om te horen hoe het met ze gaat en om te horen hoe ze terugkijken op het afscheid, of het afscheid naar wens is verlopen en wat hij verder nog voor hen kan betekenen. Van de Veen raakt het elke keer weer om dichtbij het afscheid van een dierbare te mogen zijn, om families tot steun te kunnen zijn en woorden te geven aan waar eigenlijk geen woorden voor zijn.

TROOST Als het kan, wil hij graag iedereen erbij betrekken. ,,Als ik maar een beetje troost kan bieden'', vertelt Van de Veen, ,,dat maakt mij dankbaar én blij met mijn vak. Deze avond is daar een onderdeel van. Alle aanwezigen voelen een zelfde verdriet, begrijpen wat anderen missen. Dat geeft meteen ook een warm, verbonden gevoel. Ze zijn in hun verdriet op zo'n avond niet alleen en dat geeft veel troost.''

WELKOM De herdenkingsavond staat los van geloof en is bedoeld voor iedereen. De bijeenkomst wordt mede vormgegeven door Ellie Boot, die met haar teksten woorden aan het thema 'Niet uit het hart' zal geven. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Rineke de Wit en Classics koor 'Gemengde Noten'. Ook is er gelegenheid om elkaar nog eens te spreken en andere mensen te ontmoeten. ,,De families die ik in het afgelopen jaar heb mogen bijstaan, hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen om deze avond aanwezig te zijn.''

De bijeenkomst begint om 19.30 uur in Dorpshuis De Stuw aan de Brink 10 in Hoevelaken en zal rond 22.00 afgelopen zijn. Gratis toegang. Aanmelden is gewenst, uiterlijk 20 april, met vermelding van het aantal personen via info@wimvandeveenuitvaartzorg.nl of via 06 123 674 16.

a        [Wim van de Veen Uitvaartzorg. Veenslagenweg 33, 3871NA Hoevelaken. Tel.: 06 123 674 16. www.wimvandeveenuitvaartzorg.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie