Twee Nijkerkse bedrijven genomineerd voor Veluwse Innovatieprijs

Nieuws

NIJKERK De Veluwse Innovatieprijs (VIP) is de onderscheiding voor de onderneming met de meest duurzame technologische ontwikkeling. Tijdens de feestelijke finaleavond op donderdag 29 november in Hotel NH Veluwe Sparrenhorst aan de Eperweg 46 in Nunspeet wordt de winnaar bekend gemaakt. Tot de kanshebbers behoren drie bedrijven uit Putten (Anoxia, Jansen Techniek en GeneCoach) en vier uit Harderwijk (Allinq, Qimarox, ABC Products en Bramr). De andere finalisten zijn Quant Base en Leadax (Nijkerk) en Larsen & Buhl (Zeewolde).

De Innovatieprijs is een initiatief van Innovatiehuis De Diamant: het samenwerkingsverband van ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden op de Noord-Veluwe. Met deze prijs wil De Diamant vernieuwend ondernemerschap en vooruitstrevende bedrijvigheid stimuleren. De jury heeft in de nieuwe opzet van de prijsuitreiking tien kandidaten geselecteerd. Om tot een weloverwogen besluit te komen hebben de juryleden de tien genomineerde bedrijven allemaal bezocht.
Alle kandidaten staan tijdens de finaleavond in de schijnwerpers. Op het podium voeren ze met elkaar een gesprek om hun bedrijven te presenteren en uitleg te geven over hun innovaties. Daarna maakt de juryvoorzitter de winnaar bekend. Voor het eerst krijgen ook de aanwezigen in de zaal de kans om zich uit te spreken over hun voorkeur. Het bedrijf dat de meeste stemmen krijgt, ontvangt de publieksprijs.

[WILLIE WORTEL AWARD] Op de finaleavond in Hotel Sparrenhorst in Nunspeet wordt tevens de 'Willie Wortel Award' voor het beste innovatie idee van mbo- of hbo-studenten uitgereikt. Het publiek bepaalt welke pitch het meest inspirerend is.

Jac Orie opent de avond met zijn visie op innovatie. Hij is oud-schaatser en al jaren een zeer succesvolle schaatscoach. Maar liefst acht verschillende schaatsers veroverden onder zijn leiding Olympisch goud. Een typerende uitspraak van hem luidt: ,,Als details verschillen in de uitslag opleveren, zijn het geen details meer, maar basisvoorwaarden."

De Veluwse Innovatieprijs is de feestelijke afsluiting van de 'Week van het ID'. Een week over inspiratie over vernieuwing. Meer informatie over het complete programma van maandag 26 november tot en met donderdag 29 november staat op de website www.dediamantvanmiddennederland.nl. Aanmelden om gratis een evenement bij te wonen kan ook via deze website.

advertentie