Afbeelding
Aalt Guliker

Heren Flevo verspelen punt in laatste minuut

Waterpolo Deel je nieuws

De derde wedstrijd van dit seizoen was tegen het tweede team van Hydrofiel uit Nijmegen.

De Heren van Flevo begonnen met goede moed aan de derde wedstrijd van dit seizoen. Al na 8 seconden kreeg de thuisploeg een overtalsituatie, maar maakte helaas niet gebruik van de situatie om te scoren. Die viel helaas wel aan de overkant, 0-1 voor de gasten uit Nijmegen. Ruben van den Bor maakte de aansluitingstreffer 1-1 uit een strafworp, maar na de eerste beste tegenaanval werd het 1-2 en tegen het eind van de periode werd het zelfs nog 1-3.

Na een motiverende van de coach, Richard Deuzeman, werd er met goede moed gespeeld door de Nijkerkers. Het plan was om snel de stand weer gelijk te trekken. Flevo mistte deze avond vooral veel man-meerl situaties. Van de vijf overtalsituaties scoorde Flevo maar twee keer (Ruben van den Bor en Piet Heimen Bokkers), waarbij de Nijmegenaren één overtalsituatie nodig hadden om te scoren. Halverwege stond Flevo achter met 3-4.

Tijdens de derde periode werd er beter geschoten door de Nijkerkers. Sietse Visscher en Piet Heimen Bokkers scoorden beide uit snelle tegenaanvallen van de thuisploeg, het tweetal maakte ook gebruik van de overtalsituaties om te scoren. De Nijkerkers kregen ook een doelpunt tegen, waardoor de score 7-5 nu in voordeel van Flevo was aan het eind van de 3e periode. De laatste periode beloofde dus spannend te gaan worden.

Dit seizoen zijn er nieuwe spelregels, deze worden door de scheidsrechters verschillend toegepast en vooral verdedigend kan dit lastig uitpakken. Nu waren het vooral de mannen van Flevo die weggezonden werden, waardoor de Nijmegenaren 6 maal een overtal situatie kregen. De bezoekers scoorden er drie. Het laatste doelpunt viel 20 seconden voor tijd, waarbij er twee spelers van Flevo uitgezonden waren. De eindstand werd zo, 7-8 in het voordeel van de bezoekers.

Doelpunten Flevo: Piet Heimen Bokkers (3), Ruben van den Bor en Sietse Visscher (2).

Overtal situaties (man-meer)

Flevo: 13, waarvan benut 4 stuks
Hydrofiel: 9, waarvan benut 5 stuks

De volgende wedstrijd is op zaterdag 26 oktober om 15.45 uur bij Aqua-Novio’94 H3 in Nijmegen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie