Flevo heren winnen in Elst

6 oktober 2019 om 19:22 Waterpolo Deel je nieuws

Op 5 oktober ondernamen de mannen van Flevo de oversteek naar Elst. Om 20:30 uur stond de wedstrijd tegen EZPC H1 in de agenda. De Helster, het bad in Elst, stamt nog uit de jaren '70 van de vorige eeuw, waar de spelers tijdens de wedstrijd de voor- en nadelen van ondervonden. De visie van nieuwe coach Richard Deuzeman was duidelijk: maak het spel niet te ingewikkeld, stel de aanvallen ruim op en ram die bal in het doel. Als het goed is heb je er dan vanzelf plezier in.

De wedstrijd startte met enkele aanvallen van beide teams die niets uitwezen. De openingstreffer kwam uit de hoek van EZPC. De scorende speler maakte behendig gebruik van de diepte van 1,40m aan de Flevo-zijde van het bad en kwam hoog het water uit om keeper Tim van Dijkhuizen af te troeven. Aan de diepere zijde van het bad maakte Sietse Visscher, geheel op eigen kracht, net als in de vorige wedstrijd de openingstreffer voor Flevo.

In de tweede periode begonnen de mannen van Flevo een gat te slaan: invaller Jacco van de Bor demonstreerde in de openingsfase dat hij het spel niet verleerd was door in één minuut tweemaal te scoren. Hierop volgden twee nette goals van EZPC, strak in de kruising. Deze twee doelpunten waren niet genoeg om EZPC te redden: de tweede invaller Remy Haverlag liet zien dat hij zijn huiswerk betreffende de nieuwe regels van dit seizoen gedaan had: vanuit een corner scoorde hij direct, de verdwaasde keeper van EZPC had het nakijken. Halverwege de wedstrijd, stand 4-7.

In de tweede helft van de wedstrijd sloeg de vermoeidheid toe bij de Elstenaren. Of dit kwam door de temperatuur van het bad of de snelle zwemacties van Flevo blijft onduidelijk. Nick Blom wist zijn tweede doelpunt van de wedstrijd strak in de verre hoek te plaatsen en ook Ruben van de Bor legde een bal in het net. De laatste paar minuten vielen zwaarder voor de Nijkerkers, waardoor EZPC nog enkele doelpunten wisten te maken. Eindstand 11-16.

De volgende wedstrijd vindt op 12 oktober plaats in het Jaap van der Krol Bad tegen Hydrofiel uit Nijmegen om 19.45 uur

Doelpunten Flevo: Jacco van den Bor (4), Ruben van den Bor (3), Mike van Kempen, Remy Haverlag, Nick Blom en Jelle Wiersma (2), Sietse Visscher (1).