Flevo dames scoren veel tijdens seizoensopening

Waterpolo Deel je nieuws

De dames van Flevo begonnen zaterdag de competitie met een uitwedstrijd bij ZVV in Vaassen. De Nijkerkse dames zaten krap met speelsters, door vakanties en blessures waren een aantal jeugdspelers gevraagd om in te vallen.

De Flevo jeugd was dit weekend op kamp, en zo kwamen er 6 speelsters vanuit Otterlo 'even' over om de competitie start mee te maken.

Flevo begon vel en kon de score openen door een benutte strafworp door Jette Bokkers. Door snelle aanvallen liepen de Nijkerkers in de eerste periode eenvoudig uit naar een 1-7 voorsprong.

De thuisploeg kon de tweede periode aanhaken en scoorde nu twee keer, een strafworp en een inzwemactie werden benut. Voor Flevo scoorden de jeugdspeelsters Sabine van den Brom en Thalia Zwart.

In de derde periode liep de thuisploeg tegen enkele uitsluitingen aan. Dit seizoen zijn er een aantal nieuwe spelregels ingevoerd die met name de actieve aanvallende ploeg moeten helpen. Flevo wist in deze periode 5 keer te scoren en kreeg slechts een tegendoelpunt. De tussenstand was opgelopen tot (4-14).

De laatste periode leverde weer veel doelpunten op voor Flevo. Opvallend was dat de jeugdige Thalia Zwart goed speelde en veel scoorde in deze wedstrijd. In deze periode scoorde zij door haar snelle spel drie keer. Het laatste doelpunt werd gemaakt op de midvoor positie door Margrita Bolink, zij bepaalde de eindstand op 5-21.

Periode standen: 1e (1-7), 2e (2-2), 3e (1-5) en 4e (1-8)

Doelpunten Flevo: Thalia Zwart (6), Jette Bokkers (5), Sabine van den Brom (4), Jill van der Glas en Margrita Bolink (3).

De volgende wedstrijd voor de Flevo dames is op 5 oktober. Dan gaan ze op bezoek bij de Eerste Kolk in Genemuiden.

advertentie