Pixabay

Waterpoloërs Flevo Nijkerk nemen revanche in Culemborg en stellen tweede plaats veilig

15 april 2024 om 08:13 Waterpolo

NIJKERK In de namiddag van zaterdag 13 april werd er door Flevo heren 1 de op één na laatste wedstrijd gespeeld in Culemborg. De mannen werden ondersteund door Tim van Duikhuizen die als vervangende keeper functioneerde. De vorige keer was het 5-9 in het voordeel van ZV de Meer en deze wedstrijd ging om de tweede plek op de ranglijst.

De wedstrijd begon in het voordeel van Flevo, Matthijs Jut profiteerde van een overtal situatie en Evert Guliker scoorde met een toverbal vlak voor het doel. De Meer wist slechts één doelpunt te maken deze periode terwijl Ad van Twillert deze periode afsloot met de 1-3 in het voordeel van Flevo. De tweede periode liet de Meer hun spel beter tot recht komen waardoor ze weer op gelijke hoogte kwamen met Flevo, 3-3. De eerste helft van de wedstrijd werd in het voordeel van Flevo afgesloten met 3-4 door een overtal situatie die benut werd door Evert Guliker.

TWEEDE PLAATS VEILIGGESTELD

De tweede helft van de wedstrijd werd geopend door de Meer die een 5-meter benutte waardoor ze weer langszij kwamen. De derde periode werd uiteindelijk nog wel in het voordeel van Flevo afgesloten waardoor de mannen met een 4-6 voorsprong de laatste en beslissende periode in gingen. Het was Mark Stolk die vanaf de midvoor de voorsprong vergrootte naar 4-8. De rest van de periode werd gecontroleerd uitgespeeld door Flevo met slechts 1 doelpunt aan beide kanten van het bad.

Met een overwinning van 5-9 wisten de mannen van Flevo H1 de tweede plek in het klassement veilig te stellen. De laatste wedstrijd van de heren zal zijn op zaterdag 20 april om 18.50 uur in het Jaap van der Krol bad. De Deltasteur uit Kampen komen dan op bezoek.

Doelpunten Flevo: Evert Guliker, Mark Stolk (3), Matthijs Jut, Ad van Twillert, Ingmar Loos (1).