Irissonna en Julianne zitten in het NL LD meidenelftal van Pro Talents.
Irissonna en Julianne zitten in het NL LD meidenelftal van Pro Talents. Johanne de Meijer

Nationaal meidenelftal Pro Talents neemt het op tegen Nijkerkse club

25 september 2023 om 16:39 Voetbal

NIJKERK Op het hoofdveld van Sparta Nijkerk gaat het NL LD meidenelftal van Pro Talents op 11 oktober de strijd aan met Sparta Nijkerk VR2. De wedstrijd is mede op initiatief van Johanna de Meijer uit Nijkerk. Haar eigen dochter Julianne speelt in het NL LD meidenelftal en dus trok Johanna de stoute schoenen aan en initieerde ze een wedstrijd tegen de Nijkerkse club. 

Het NL LD meidenelftal bestaat uit meiden die gescout zijn door Pro Talents. Deze stichting zet zich in voor meiden en jongens met een leerbeperking maar met talent voor voetbal of een andere sport. Julianne de Meijer (15) en Irissonna Kirnon (18) uit Nijkerk maken allebei deel uit van dit team. Ze zitten beiden op het Accent Praktijkonderwijs in Nijkerk. ,,Vanuit alle praktijkscholen in Nederland werden een tijd geleden voetbaltoernooien georganiseerd in Utrecht, op het dak van de Ikea. Daar waren ook scouts van Pro Talents aanwezig en zo zijn de meiden in dit team terecht gekomen”, legt moeder Johanna uit. 

NATIONAAL MEIDENELFTAL

Julianne en Irissonna vormen samen met andere meiden uit het hele land een nationaal elftal. Dat maakt wekelijks trainen wel lastig. ,,We trainen alleen voorafgaand aan een wedstrijd”, vertelt Irissonna. ,,Die wedstrijden zijn altijd op woensdag, we krijgen dan vrij van school. Rond 16.00 uur komen we bij elkaar en dan begint de training. Soms is het best even wennen, omdat er dan weer nieuwe meiden bij zijn gekomen. Maar we hebben ruim de tijd om elkaar te leren kennen en in te spelen.” ,,Na de training gaan we gezellig met elkaar eten”, vult Julianne aan. ,,Dan kunnen we even tot rust komen. Daarna begint het echte werk.” 

Deze wedstrijden tegen lokale clubs vinden één keer per maand plaats, meestal in steden rondom Utrecht. ,,In Nijkerk is ooit eens eerder zo’n wedstrijd gespeeld, maar wij vonden het wel weer tijd”, lacht Johanna. 

TEGEN EIGEN TEAM

Voor Irissonna is de wedstrijd van 11 oktober extra spannend. Zij speelt zelf bij Sparta Nijkerk VR2 en moet het dus opnemen tegen mijn eigen team. ,,Als we verliezen, moet ik dat heel lang aanhoren. Maar ik ken het team goed, dus ik kan mooi de tactiekbespreking leiden”, grapt ze. Julianne verwacht veel publiek op de tribune: ,,Mijn trainer heeft binnen ons team reclame voor mij gemaakt. Hij zei: ‘Jullie hebben op 11 oktober geen training, maar jullie moeten wel allemaal bij de wedstrijd gaan kijken’. Ik heb mijn handtekening al geoefend, want iedereen wil met ons op de foto.” De meiden hebben er alle vertrouwen in dat het een mooie wedstrijd gaat worden. 

Leerlingen van Accent Praktijkonderwijs verzorgen de maaltijd voor de spelers voorafgaand aan de wedstrijd. De wedstrijd Sparta Nijkerk VR2 - NL LD meiden-elftal begint om 20.15 uur op het hoofdveld van Sparta Nijkerk.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie