Afbeelding
Aalt Guliker

Sparta Nijkerk wint ruim van ODIN’59

24 september 2023 om 09:47 Voetbal

NIJKERK De thuisduels verlopen dit seizoen voor Sparta Nijkerk een stuk beter dan de uitduels. Zaterdag speelde de ploeg op eigen veld tegen ODIN’59 en dat team werd met maar liefst een 5-1 nederlaag terug naar Heemskerk gestuurd.

Waar Sparta Nijkerk het slecht doet in uitwedstrijden, heeft ODIN’59 sowieso nog een moeizame start; er werd pas één punt gepakt. Sparta Nijkerk was niet van plan de gasten te helpen aan meer punten en startte sterk. Het leidde al snel tot de 1-0 door Mark van der Weijden. Daarna verslapte de concentratie in de verdediging heel even en prompt scoorde Niels Jager de 1-1. Wat volgde was een offensief van Sparta Nijkerk, waarbij Roy Bakkenes, Thomas van Dijk en Jesse Buitenhuis het doel van doelman Sam Grapendaal onder vuur namen. Zonder resultaat, maar nog net voor de pauze viel alsnog de 2-1. Janic Makizodila viel aan over rechts en leverde een goede voorzet af, die door Van der Weijden werd afgerond.

Na de rust verslapte Sparta Nijkerk nauwelijks en bleven ze op zoek naar meer doelpunten. Dat duurde bijna een half uur, maar toen wist Bakkenes met een strak schot de 3-1 binnen te schieten. De winst leek toen al binnen, maar voor de zekerheid gingen de Spartanen nog door. Wesley de Laat kopte tien minuten voor tijd de 4-1 hard binnen en in blessuretijd zorgde Van der Weijden met zijn derde voor de 5-1 eindstand.

KNVB-BEKER

‘s Avonds werd er geloot voor de eerste ronde van de KNVB-beker. Hierbij kwam voor Sparta Nijkerk een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard uit de balletjes. De tegenstander uit de Eredivisie komt op 31 oktober, 1 november of 2 november op bezoek.

Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie