Afbeelding
Sparta Nijkerk

Straf voor Barendrecht, maar Sparta Nijkerk alsnog niet naar nacompetitie

6 juni 2023 om 07:37 Voetbal

NIJKERK Barendrecht heeft van de KNVB vier strafpunten gekregen vanwege de competitiewedstrijd Barendrecht - GVVV op 27 mei. Sparta Nijkerk tekende bezwaar aan vanwege competitievervalsing, maar gaat ondanks het besluit van de tuchtcommissie niet door naar de nacompetitie. 

Sparta speelde die dag zelf gelijk tegen Staphorst. Op dat moment stond concurrent voor de periodetitel GVVV met 3-1 achter met nog enkele minuten te spelen. Daarmee leek Sparta Nijkerk toch verzekerd van de periodewinst. Het liep echter anders. Op de andere velden waren de eindstanden dusdanig dat Barendrecht bij verlies in de nacompetitie zou mogen uitkomen. Dat hadden ze in Barendrecht door en binnen vijf minuten ‘mocht’ GVVV drie keer scoren. GVVV pakte daarmee de derde periodetitel en Barendrecht mocht op basis van de eindstand in de competitie ook naar de nacompetitie.

Sparta Nijkerk tekende bezwaar aan en kreeg gelijk, maar staat alsnog met lege handen. De plek van Barendrecht in de nacompetitie wordt namelijk ingenomen door SteDoCo. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie