Voetbalster Lieke Guliker staat haar mannetje en wil doorbreken bij PEC

12 aug, 08:10 Voetbal
Lieke Guliker
De technisch begaafde Lieke Guliker passeert regelmatig haar tegenstanders
De technisch begaafde Lieke Guliker passeert regelmatig haar tegenstanders

NIJKERK Al vele jaren vertoont Lieke Guliker haar voetbalkunsten op de velden van Sparta Nijkerk. Ze steekt daarbij veel tijd en energie in haar ontwikkeling met een duidelijk doel. Ze wil richting de Vrouwen Eredivisie en met als ultieme droom nog veel hogere doelen. Nog even geduld, want het komende seizoen speelt ze nog ‘gewoon’ bij Sparta Nijkerk JO15-1.

De eerste stappen richting de Nederlandse top zijn door Lieke echter al wel gezet, want naast de trainingen en wedstrijden op De Ebbenhorst traint ze drie keer per week bij PEC Zwolle MO16. wedstrijden speelt ze daar nog niet, omdat dit team niet in de competitie uitkomt, maar geldt als kweekvijver voor het beloftenteam ‘Jong PEC’ van de Zwolse voetbalclub met als doel doorstroming naar het vlaggenschip de ‘PEC Vrouwen’, uitkomend in de Vrouwen Eredivisie.

BROERS De liefde voor voetbal moest haast wel ontstaan met drie broers. ,,Ik voetbalde eigenlijk altijd met hen en dan word je vanzelf steeds enthousiaster. En ik ben vrij fanatiek, dus wil steeds beter worden. Ik heb dan ook veel trucs van hen geleerd. Op mijn zesde ko..