Hoevelaken krijgt te weinig tegen VVOP

23 november 2011 om 00:00 Voetbal

Kenneth van Harten 1-0

HOEVELAKEN - De streekderby bij VVOP heeft Hoevelaken te geen punten opgeleverd. Gezien de ranglijst zou dit te verwachten zijn, omdat VVOP in de top speelt en Hoevelaken in de middenmoot. Hoevelaken speelde een uitstekende partij, maar wist dit niet te verzilveren. Sterk tegen de verhouding in bleven de punten in Voorthuizen na een 1-0 overwinning van VVOP.

De streekderby kent inmiddels een ruime traditie qua extra lading. Bij VVOP is immers Willem van ‘t Land de hoofdtrainer die enige jaren in dezelfde functie actief was in Hoevelaken. Omgekeerd geldt hetzelfde, want Hoevelaken trainer Jan van den Heuvel was voor Van ‘t Land drie jaar hoofdverantwoordelijke in Voorthuizen. Beide ploegen hadden belang bij winst, dus het zou een mooi treffen kunnen worden.

Voorafgaand aan het duel sprak Van den Heuvel ferme taal door te stellen dat zijn ploeg vol voor de winst zou spelen. Het bleken geen loze woorden, maar duidelijk de waarheid want Hoevelaken had in de beginfase veel balbezit. Veel voor de doelen gebeurde er echter niet, omdat de beide ploegen goed georganiseerd stonden. Toch viel er op slag van rust een onverwachte treffer van VVOP. Mark Buitink speelde de bal terug op zijn doelman Mick Bos, die lang wachtte met wegschieten. Zo lang, dat op het moment dat hij schoot, aanvaller Kenneth van Harten ervoor sprong. Via Van Harten verdween de bal in het doel: 1-0.

Een forse tegenvaller voor Hoevelaken, dat echter snel op jacht ging naar de gelijkmaker. Nog voor rust leek dat te lukken, toen Ruud Kassenaar op de rand van de zestienmeter de bal kreeg. Hij omspeelde prima zijn tegenstanders en schoot hard in, maar de Voorthuizense doelman lag in de weg. Zo zocht Hoevelaken onverwacht en teleurgesteld de kleedkamer op met een 1-0 achterstand.

Hoevelaken was niet uit het veld geslagen door de tegenslag en ging na rust op zoek naar een beter resultaat. VVOP behoort tot de top van de derde klasse, maar had amper wat in te brengen tegen het aanvalsspel van de roodwitten. Na tien minuten veerde iedereen van Hoevelaken op, toen Ruud Kassenaar hard schoot en de bal via de lat achter de doellijn leek te stuiteren. De scheidsrechter wilde echter niets van een treffer weten.

Het forse veldoverwicht van Hoevelaken bracht de ploeg echter weinig, in ieder geval geen doelpunt. Het was voor Jan van den Heuvel aanleiding zijn aanval te voorzien van verse impulsen door het inbrengen van Peter van der Weerd en Tom Springveld, maar zelfs dat mocht niet baten. Het was een grote ontgoocheling voor Hoevelaken dat een goede partij speelde, maar toch met een 1-0 nederlaag van het veld stapte.

Hoevelaken heeft de laatste twee weken op rij heel goed gespeeld tegen de hooggeplaatste tegenstanders VIOS Vaassen en VVOP. Nu moet de ploeg dit goede spel echter ook tegen kwalitatief mindere tegenstanders laten zien. De kwaliteiten zijn zeker aanwezig, zodat het lijkt of Hoevelaken zich tegen dergelijke ploegen beter kan opladen. De positie op de ranglijst op slechts twee punten van een degradatieplaats behoort allerminst bij de kwaliteiten in de selectie.

Zaterdag speelt Hoevelaken het inhaalduel in en tegen Otterlo. Het is slechts een halve wedstrijd, die twee weken geleden in de rust werd gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter. In die resterende 45 minuten gaat Hoevelaken op jacht naar de winst, waar de tussenstand 0-0 is. Het duel in Otterlo begint om 15.00 uur.