Jacco Kortenoever naar Veensche Boys

20 april 2011 om 00:00 Voetbal

HOEVELAKEN - Direct na afloop van het duel tussen Hoevelaken en Otterlo schalde het liedje ‘een vrijgezel gaat nooit slapen’ van Bennie Neijman door de speakers. Een liedje speciaal voor Ferry Riksen, die op 13 mei gaat trouwen. Ter ere daarvan was er zaterdagavond een vrijgezellenfeest. Daar werd ‘s middags een goede start voor gemaakt middels een 4-1 zege op Otterlo.

Met Ben Boekhout voor de ontslagen Jan van Ginkel op de bank, moest de thuisploeg het eerste half uur het initiatief aan Otterlo laten. De wedstrijd kantelde toen Peter van de Weerd na voorbereidend werk van Bas Buitink en John Kok, schitterend binnen schoot.

Vanaf dat moment heerste Hoevelaken. Dat resulteerde na een klein uur spelen in de 2-0 van Bas Buitink. De teruggehaalde Tom Springveld, die was ingevallen, maakte vervolgens dankbaar gebruik van een misser van doelman William Liefting: 3-0. De wedstrijd was daarmee gespeeld.

Springveld maakte in extra tijd nog zijn tweede doelpunt. Dat betekende de 4-1. Laurens Foekens had daarvoor uit een vrije trap voor de bezoekers gescoord.

Hoevelaken kan komende zaterdag het derdeklasserschap definitief veilig stellen. Daarvoor zal gewonnen moeten bij degradatiekandidaat Harskamp.

NIJKERK - Na maanden van voorbereiding is het zover. Zaterdag 23 april zal het groot feest zijn op de velden van Handbalvereniging Voice/BvB Groep. De gezelligste handbalvereniging van Nijkerk en omstreken bestaat namelijk 35 jaar en dat moet gevierd worden.

Om 15.00 uur wordt er door acht teams gestart met een mixtoernooi. Groot en klein zal dan zijn of haar handbalkunsten vertonen. Ook zijn er veel oud-leden die zich hebben aangemeld voor dit festijn.

Gelukkig zijn de weersvooruitzichten prima, dus staat niets deze feestelijke dag meer in de weg. Iedereen die graag wil zien hoe gezellig deze handbalclub nu eigenlijk echt is, mag een kijkje komen nemen. De wedstrijden worden gespeeld vanaf 15.00 uur en om 18.00 uur is de finale.

NIJKERK - Groep 5 van de Ichthusschool is de trotse winnaar van het tweede Schoolhockeytoernooi Nijkerk. Het enthousiaste leerlingenteam wist met vaardig en snel spel de andere basisscholen te verslaan. De leerlingen sleepten een mooie beker in de wacht.

Op woensdag 13 april werd door Hockeyclub Nijkerk voor de tweede keer een Schoolhockeytoernooi gehouden tussen leerlingen uit groep 5 van de basisschool. In totaal streden 10 teams om de eer én de glimmende bekers.

Het werd een gezellige, zonnige en sportieve middag. Met veel plezier werd er door de teams gehockeyd. Er blijkt nog heel wat hockeytalent in Nijkerk rond te lopen.

Na de poulewedstrijden speelden de Ichthusschool en basisschool Holk de spannende finale tegen elkaar. Op het tweede veld streden tegelijkertijd twee teams van Daltonschool Corlaer om de derde plaats. Alle drie de scholen konden een mooie beker mee naar huis nemen. Alle deelnemers en de organisatoren van hockeyclub Nijkerk kunnen terugkijken op een fantastische sportmiddag.

NIJKERK - De A-selectie van Veensche Boys heeft dinsdag 12 april een nieuw gezicht verwelkomd, Jacco Kortenoever (21) is nieuw in de selectie. Deze speler van het tweede team van Spakenburg kwam eerder uit voor Brederode, FC Utrecht en Elinkwijk.

Kortenoever woont in Vianen en zal dus behoorlijk heen en weer moeten reizen naar Nijkerkerveen. Zijn maatje Delano is hij gevolgd van Spakenburg naar Veensche Boys.

advertentie
advertentie