Beter Veensche Boys verliest toch van De Merino’s

20 april 2011 om 00:00 Voetbal

Mathijs Kortland 0-1, 0-2; Sebastiaan Blom 1-2, Mathijs Kortland 1-3

NIJKERKERVEEN - Het zit Veensche Boys niet mee in deze fase van de competitie. Tegen De Merino’s waren de Boys grotendeels beter, maar de winstpunten gingen mee naar Veenendaal: 1-3.

Veensche Boys had besloten om vanaf het beginsignaal druk te zetten op de tegenstander uit Veenendaal. Deze tactiek werkte, want De Merino’s kwamen amper in hun spel, terwijl zij de laatste weken met een goede serie bezig waren. Het overwicht van Veensche Boys leverde ook kansen op, maar toen kwam het oude manco weer naar boven.

Onder andere Jos Bouw, Dominique Nagel en Jan Struijk kregen hele goede mogelijkheden om te scoren, maar dat verzuimen de Boys te vaak. En dan blijft het moeilijk wedstrijden winnen. Wat dat betreft hadden De Merino’s in invaller Kortland een betere schutter. Tweemaal een onachtzaamheid in de defensie bij Veensche Boys leverde twee kansen op, die Kortland beide keren feilloos benutte. In plaats van een voorsprong, was de stand bij rust dus 0-2 in het voordeel van De Merino’s.

Na rust bleef Veensche Boys voetballen en al snel bracht Sebastiaan Blom de spanning in het duel terug door de 1-2 aan te tekenen. De jacht op de gelijkmaker was hartstochtelijk, maar helaas zonder resultaat. In de slotfase profiteerde Kortland nogmaals van de weggegeven ruimte in de defensie van Veensche Boys en was voor de derde keer succesvol. Veensche Boys had gestreden, maar stond wederom met lege handen.

Trainer Peters baalde zichtbaar. “We speelden in het begin heel goed en kregen enorme kansen. Die missen we en vervolgens geven we heel makkelijk twee doelpunten weg. Daar word je wel moedeloos van, maar die fouten maken we zo vaak, dat het geen pech meer is te noemen.” De nederlaag betekend dat de degradatie niet meer te ontlopen is, of er moet een enorm wonder gebeuren.

Het Paasweekend zal voor Veensche Boys dan ook waarschijnlijk het doek definitief vallen.

Zaterdag treedt Veensche Boys in het veld aan tegen Geinoord, een directe concurrent. In Nieuwegein moet gewonnen worden om een klein beetje uitzicht te houden op verlenging van het verblijf in de eerste klasse. Peters geeft niet op, maar weet ook dat de opgave inmiddels vrijwel onmogelijk is geworden. “We blijven knokken tot de laatste snik.” In Nieuwegein begint het degradatieduel om 14.30 uur.

Paasmaandag volgt het duel tegen HBOK in Amsterdam. Opvallend genoeg speelden beide ploegen dit seizoen nog niet tegen elkaar. Maandag is het vanaf 15.00 uur de eerste keer dat Veensche Boys en Het Begon Op Klompen elkaar treffen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie