Eerste thuiswinst NSC vergroot kans op handhaving

20 april 2011 om 00:00 Voetbal

Richard van Schooten 1-0; Robbert de Graaf 2-0

NIJKERK - Na 22 speelronden in de competitie heeft NSC eindelijk de eerste thuisoverwinning behaald dit seizoen. Een nuttige 2-0 winst op Kloetinge betekent dat de NSC-ers nog steeds uitzicht hebben op handhaving in de Hoofdklasse.

Op de eigen Burcht deed NSC goede zaken tegen de ploeg uit Zeeland die enkele weken gelden nog verdiend met 3-1 won van de Nijkerkers. Kloetinge had zaterdag veel meer te stellen met NSC dat vanaf het begin het betere van het spel had. Veel gevaar leverde het overwicht niet op, omdat het tempo te laag was. Hoewel NSC probeerde verzorgd te spelen, werd dit door het hobbelige veld bemoeilijkt. Burak Dudukcu was nog het dichts bij een treffer met een vrije trap, maar die bal belandde op de paal.

In de rust viel er weinig bij te sturen voor trainer Jerry Cooke, omdat zijn ploeg naar behoren speelde. Hoewel er voor rust niet was gescoord, was er voldoende vertrouwen in een goede afloop. NSC moest er vooral voor waken het duel niet uit handen te geven, zoals ze dit seizoen te vaak onnodig hadden gedaan. Het vertrouwen werd niet beschaamd en wie anders dan Richard van Schooten brak het duel open.

Een dieptepass van Jerald Reina werd door Kloetinge doelman Jaco van der Schee verkeerd beoordeeld en Van Schooten was er snel bij om dit buitenkansje te verzilveren. De 1-0 was een steun in de rug van NSC en de ploeg bleef vooruit voetballen. Dat gaf Kloetinge niet de kans om terug te komen, zoals NSC vaak een voorsprong verspeeld in de slotfase. Robbert de Graaf maakte met een kopbal een einde aan de onzekerheid en met de 2-0 had NSC zijn eerste thuisoverwinning van het seizoen binnen.

De vooruitzichten op handhaving zijn door de luidbejubelde overwinning weer een stuk zonniger. Het komende Paasweekend wordt waarschijnlijk cruciaal in de strijd om handhaving voor NSC.

Zaterdag het uitduel in Vlaardingen tegen Zwaluwen is een goed resultaat allerminst onmogelijk. In Nijkerk speelde NSC gelijk tegen Zwaluwen, maar was het duidelijk de betere ploeg. De thuisploeg speelt eigenlijk nergens meer om en dat scheelt vaak veel in de beleving. Een scherp en gemotiveerd NSC moet dus zeker kans hebben om de drie punten vanuit Hoorn mee te nemen naar Nijkerk. In Vlaardingen begint het duel om 14.30 uur.

Paasmaandag volgt de klapper op de NSC-Burcht. Directe concurrent LRC Leerdam komt dan op bezoek. Deze ploeg heeft nu nog drie punten voorsprong op de Nijkerkers, maar daar kan NSC hopelijk verandering in brengen. Ook tegen LRC speelde NSC eerder deze competitie gelijk, dus wederom kansen. De eerste overwinning op eigen veld tegen Kloetinge werd uitbundig gevierd, maar een tweede op maandag tegen LRC wellicht met nog meer vreugde. Op de NSC-Burcht begint het duel maandag om 14.30 uur.

advertentie
advertentie