Rik Vermeulen 1-0; Jasmin Ramic 2-0, 3-0; Marc van der Vegte 3-1; Maurice van der Wilt 3-2

16 maart 2011 om 00:00 Voetbal

Sparta Nijkerk heeft zichzelf zaterdag een erg slechte dienst bewezen. In Lisse was de gelijknamige thuisploeg met 3-2 te sterk.

Op een moeilijk bespeelbaar veld lieten beide ploegen weinig goed spel zien. Sparta Nijkerk kwam, ondanks een licht veldoverwicht, op achterstand door Vermeulen. Toen Ramic binnen enkele minuten de stand naar 3-0 tilde, was een afstraffing in de maak. De Spartanen toonden echter veerkracht en nog voor de rust kwamen ze terug tot 3-2 via Van der Vegte en Van der Wilt. Na rust bleef het spannend. Sparta Nijkerk was enkele malen dichtbij de gelijkmaker, maar Lisse had het duel kunnen beslissen. Het bleef 3-2 en daarmee passeert Lisse de Spartanen op de ranglijst. Een klassering voor Sparta Nijkerk die aan het eind van het seizoen beslissingsduels om degradatie zou betekenen.

Het thuisduel van komende zaterdag tegen ARC wordt daardoor nog belangrijker om weer wat lucht te krijgen. Eigenlijk volstaat alleen de volle winst en dat moeten de spelers beseffen vanaf 15.00 uur op De Ebbenhorst