Jerald Reina 0-1; Etiënne Mallie 1-1, 2-1; Mark Schuit 3-1

9 maart 2011 om 00:00 Voetbal

Het is NSC niet gelukt om de overwinning tegen GVVV te vervolgen met een winstpartij. In Zeeland was Kloetinge met 3-1 te sterk en daarmee blijven de degradatiezorgen.

Na de overwinning bij GVVV hoopte NSC in Zeeland op een volgende stap richting de middenmoot tegen de mede-degradatiekandidaat. Het bleek ijdele hoop, want Kloetinge was de betere partij. Verrassend genoeg nam NSC wel de leiding door een goede actie van jongeling Jerald Reina. De voorsprong bij rust was echter grotendeels te danken aan goed keeperswerk van Robert van de Bunt. Na rust bleef de druk en uiteindelijk bezweek de achterhoede van NSC. Tweemaal schoot Etiënne Mallie onzichtbaar voor Van de Bunt binnen. De penalty van Mark Schuit betekende de 3-1 en definitieve beslissing.

Door de nederlaag blijft NSC in acute degradatiezorgen en het komende duel tegen DTS'35 is dan ook belangrijk. Zaterdag vanaf 14.30 uur zal blijken of NSC in Nijkerk weer een stap richting handhaving kan zetten met een winstpartij tegen DTS'35.