Daan van der Valk 1-0; Richard van Schooten 1-1; Jerald Reina 1-2

2 maart 2011 om 00:00 Voetbal

NSC verwachtte vooraf niet veel van het duel in Veenendaal tegen GVVV. Een deel van die verwachting kwam uit, want de tegenstander was grotendeels beter. Toch wist NSC verrassend de punten mee naar huis te nemen. De 1-2 overwinning was misschien niet verdiend, maar komt de Nijkerkers bijzonder goed uit.

GVVV zette vanaf het beginsignaal druk, maar NSC gaf weinig ruimte weg. Kansen bleven dan ook lang uit. NSC hield prima stand, maar Van der Valk scoorde in blessuretijd alsnog de 1-0. Na rust bleef GVVV de betere, maar de ingevallen doelman Van de Bunt keepte prima. Uit het niets scoorde Van Schooten ineens de gelijkmaker. De Veenendalers zetten alles op alles om de winst te behalen, maar uit één van de spaarzame NSC-aanvallen scoorde invaller Reina de beslissende 1-2.

Na deze bonuspunten gaat NSC zaterdag de winst bij Kloetinge proberen te halen. Dan zet de ploeg een volgende stap richting handhaving vanaf 14.30 uur in het Zeeuwse dorp.