Sergio Cameron 1-0; Michel Kas 1-1

23 februari 2011 om 00:00 Voetbal

Veensche Boys heeft zaterdag verrassend een punt gepakt in het duel tegen Ajax. In Amsterdam lagen de Boys de hele wedstrijd onder vuur, maar de ploeg hield knap stand, met een 1-1 eindstand tot gevolg.

In de eerste helft moest Veensche Boys flink in de verdediging tegen het technisch begaafde Ajax. De 1-0 kwam curieus tot stand, want een scherpe voorzet verdween in de uiterste hoek achter doelman Jaap de Feyter. Vanwege de afwezigheid van Jurgen Terschegget stond de oudgediende onder de lat en deed het als vanouds goed. Tot de rust hield hij samen met zijn verdediging de schade beperkt tot de ene treffer. Aanvallend kon Veensche Boys nog amper wat brengen, maar kwam in de tweede helft verrassend op gelijke hoogte. Kas schoot vanaf de rand van de zestien prachtig binnen: 1-1. Een groot slotoffensief van Ajax volgde met diverse kansen, maar Veensche Boys hield stand en kon tevreden met een punt huiswaarts keren.

Zaterdag speelt Veensche Boys tegen VVA’71, een tegenstander die zij nog niet eerder troffen dit seizoen. Het duel in Nijkerkerveen begint om 14.30 uur.