Jan Weijn 1-0, 2-0; Gertjan Westerhof 2-1; Bas Buitink 3-1

9 februari 2011 om 00:00 Voetbal

Hoevelaken is de tweede seizoenshelft goed begonnen met een 3-1 overwinning op BAS. Voetballend waren de gasten uit Biddinghuizen gelijkwaardig, maar de inzet en felheid van Hoevelaken gaf uiteindelijk de doorslag.

Het begin was al sterk, want na een verkeerde terugspeelbal was Jan Weijn er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren: 1-0. Zowel BAS als Hoevelaken kreeg hierna diverse kansen op een treffer, maar de beide doelmannen verkeerden in goede vorm.

Na rust was Hoevelaken opnieuw snel succesvol via Weijn en leek het duel gespeeld. Een offensief van BAS leidde echter in de laatste tien minuten tot de 2-1 en de spanning was terug. Hoevelaken profiteerde in de slotfase van de extra ruimte en Buitink maakte aan alle onzekerheid een einde: 3-1.

Door de winst Hoevelaken kijkt de ploeg weer omhoog en kan zich gaan richten op het achterhalen van de top. Zaterdag vervolgt Hoevelaken die strijd in en tegen laagvlieger Hulshorst om 14.30 uur.