Oebele Schokker 1-0; Martijn Barto 2-0; Tim Velten 3-0

24 november 2010 om 00:00 Voetbal

Het was een verre reis naar Friesland, maar de terugweg werd een boetetocht. Sparta Nijkerk had kansloos verloren van Harkemase Boys en zit weer volop in de degradatieproblemen.

De eerste nederlaag onder het bewind van Nascimento was dik verdiend, want op eigen veld heersten de Harkemase Boys de hele wedstrijd. Al in de eerste vijf minuten had de thuisploeg drie grote kansen, maar wisten die niet te verzilveren. Het duurde tot de laatste minuut voor rust, voordat Schokker uit een vrije trap zijn ploeg aan de leiding bracht. Ook na rust bleef Harkemase Boys de betere ploeg en toen na een kwartier de 2-0 viel, was het duel beslist. Met wat wissels probeerde Nascimento het tij nog te keren, maar het leverde niets op. In de slotfase zorgde invaller Velten zelfs nog voor de 3-0. Sparta Nijkerk is na de korte opleving weer terug op de degradatieplaatsen.

Zaterdag wacht een sleutelduel tegen CSV Apeldoorn waar gewonnen moet worden. Dan houdt Sparta Nijkerk de onderkant van de middenmoot binnen bereik. Op De Ebbenhorst begint het duel tegen CSV Apeldoorn om 15.00 uur.