Joris van Rooijen 1-0; Niki Leferink 1-1

17 november 2010 om 00:00 Voetbal

Het ene Excelsior is het andere niet. Dat heeft Sparta Nijkerk zaterdag ondervonden. Op de eigen Ebbenhorst had Excelsior’31 uit Rijssen meer balbezit, maar in de score was er evenwicht: 1-1.

Excelsior’31 was vorig seizoen de kampioen van de Hoofdklasse C en dus een sterke tegenstander. Van Rooijen kopte Sparta Nijkerk in de beginfase naar 1-0. Daarna daalde het niveau, al kregen Stefan Fredriksen en Maurice van der Wilt nog enorme kansen op meer.

Na rust zochten de gasten uit Rijssen de gelijkmaker, maar ondanks de dreiging, kwam Excelsior’31 slechts zelden gevaarlijk voor het doel. Tweemaal waren ze dichtbij, maar beide keren ging de bal voorlangs. Met nog een kwartier te spelen kreeg Excelsior’31 een strafschop van scheidsrechter Van der Rest omdat Iwan Axwijk hands zou hebben gemaakt. Leferink liet Onland kansloos: 1-1. Beide ploegen wilden meer, maar scores bleven uit.

Zaterdag gaat Sparta op bezoek bij Harkemase Boys. De Nijkerkers willen graag een uitduel winnen, maar dat zal niet eenvoudig worden in Harkema vanaf 14.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie