Weer verlies voor Veensche Boys

20 oktober 2010 om 00:00 Voetbal

Michel Zeldenrijk 0-1 en 0-2; Jan Struijk 1-2

NIJKERKERVEEN - Het is Veensche Boys ook zaterdag weer niet gelukt een overwinning te behalen op eigen veld. Binnen enkele minuten in de tweede helft besliste CSW het duel. In de slotfase kwamen de Boys nog terug, maar het bleef 1-2.

Veensche Boys is sinds de winst in Breukelen de weg kwijt. Elke week wisselt de ploeg goede fasen af met grote dieptepunten. Zaterdag gaf geen ander beeld, ondanks de terugkeer van Djuric Winklaar binnen de lijnen. Trainer Peters zoekt al enige tijd naar de juiste balans om zijn ploeg achterin gesloten te krijgen. Daarbij moet ook aanvallend meer worden gebracht. De selectie heeft zeker mogelijkheden, maar is ook kwetsbaar, zoals de trainer met regelmaat laat weten.

Voorzichtige start

Zaterdag startten Veensche Boys en CSW in het onderlinge duel voorzichtig. Beide ploegen hadden moeite om het spel te maken, maar Veensche Boys had een licht overwicht, wellicht mede veroorzaakt door de rugwind. Tot grote mogelijkheden leidde het niet, of het moet de kopbal in het zijnet zijn van het hoofd van Jos Bouw. Spectaculair werd het echter geen moment in de eerste helft.

De gasten uit Wilnis besloten in de tweede helft meer vooruit te spelen en Veensche Boys onder druk te zetten. Het gaf CSW een licht veldoverwicht, maar er was voor Veensche boys nog weinig aan de hand. Totdat de klok rond een uur cirkelde en de Boys binnen enkele minuten het duel uit handen gaven. Een kopbal van Jay Klaas Wijngaarden werd nog net gestopt door doelman Terschegget, maar op de rebound van Michel Zeldenrijk was hij kansloos: 0-1.

Amper bekomen van de achterstand, volgde de volgende tik. Weer was Wijngaarden attent bij een dieptebal en via de kluts met Terschegget kreeg weer Zeldenrijk de bal. Hij was weer scherp en ineens stond het 0-2.

Vertrouwen weg

Het geloof in een goede afloop was even helemaal weg bij Veensche Boys en gelukkig maakten de CSW’ers er geen gebruik van. Namens CSW schoot Westera nog op de lat, maar de grootste kans was voor Jan Struijk, die vrij voor het doel over schoot.

Het gaf Veensche Boys wel het vertrouwen om aan te zetten om toch nog een resultaat te behalen. Het lukte pas in de laatste minuut, via een benutte strafschop door Jan Struijk: 1-2. In blessuretijd volgde nog bijna de gelijkmaker, maar doelman Wens zag de bal over zijn doel verdwijnen.

Vertrouwen in elkaar

Opnieuw een nederlaag voor Veensche Boys dat inmiddels is afgezakt naar de onderste regionen. Komende zaterdag is er geen competitievoetbal. Daarna begint de strijd voor de Boys om omhoog te klimmen. Het begint met vertrouwen in elkaar en keihard knokken, want dat zal het recept voor de selectie én ook de trainer moeten bevatten. Samen moeten ze namelijk werken aan handhaving in de eerste klasse.