VVOP speelt met Hoevelaken

6 oktober 2010 om 00:00 Voetbal

Thomas Brodelet 0-1; Robert Woudenberg 0-2, 0-3; Bas Buitink 1-3; Jeffrey Molenaar 1-4; Martijn van Ginkel 1-5; Robert Woudenberg 1-6

HOEVELAKEN - Het duel tussen Hoevelaken en VVOP betekent vaak spannende strijd tussen twee ploegen die graag goed en aanvallend willen voetballen. Zaterdag wilden beide ploegen zeker winnen, maar was VVOP dit keer veel slimmer en effectiever. Een dikke 1-6 was het gevolg in Hoevelaken.

Na vier speelronden in de competitie hadden Hoevelaken en VVOP respectievelijk slechts vijf en vier punten verzameld. Te weinig voor de ploegen die beide graag mee willen doen voor de prijzen in de derde klasse. Winnen was dan ook het motto voor het onderlinge duel. De beide trainers hadden een tactische omzetting gedaan om dit doel te bereiken.

Rust en stabiliteit

Willem van ‘t Land, voorheen nog enkele seizoenen werkzaam bij Hoevelaken, had in zijn Voorthuizense formatie een plaats ingeruimd voor Quirin Scheele. Dit om meer rust en stabiliteit in het team te krijgen. Hoevelaken-trainer Jan van Ginkel had verrassend genoeg Ruud Kassenaar centraal achterin geposteerd, om de opbouw van achteruit beter te reguleren.

Afgaande op het resultaat bleek de keuze van Van ‘t Land succesvoller, want VVOP nam het initiatief en Hoevelaken bleek daar maar weinig tegen in te kunnen brengen. Waar de gasten aanvallend verzorgd spel probeerden te spelen, zocht Hoevelaken zijn aanvallende heil vooral via de lange bal. Dat VVOP aan de leiding kwam na ruim een half uur was dan ook zeker verdiend. Thomas Brodelet stond aan het einde van een vlot lopende VVOP-aanval: 0-1. Een kleine tien minuten later vergrootte Robert Woudenberg de marge door de 0-2 aan te tekenen door attent te zijn in de rebound na een van de lat terugkomend schot van Glenn Geefhuizen.

Van Ginkel zag zijn experiment mislukken en zond Kassenaar in de tweede helft naar voren. Door met veel druk te spelen met achterin een mannetje minder moest Hoevelaken dichterbij zien te komen. VVOP vond het prima en loerde op een counter. Hoevelaken werd niet echt gevaarlijk en een scherpe counter betekende wel de 0-3 door opnieuw Woudenberg. Pas daarna konden de roodwitten iets terug doen, waarbij aanvoerder Bas Buitink de 1-3 verzorgde. Het thuispubliek hoopte op meer, maar werd al snel telergesteld. Invaller Jeffrey Molenaar schoot de illusies aan gruzelementen: 1-4.

Degradatieplaatsen

De inzet van Hoevelaken bleef, maar VVOP heerste en was via de tegenaanval vele maken gevaarlijker. In de slotfase zorgden Van Ginkel en Woudenberg voor de 1-6. Door de overwinning passeert VVOP Hoevelaken op de ranglijst. De Voorthuizenaren haken aan bij de subtop. Hoevelaken heeft slechts twee punten minder, maar zij staan dichtbij de degradatieplaatsen.

Zaterdag gaat Hoevelaken op bezoek bij koploper Unicum. Om niet te ver te zakken in de stand is winst nodig vanaf 14.30 uur in Lelystad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie