Afbeelding
Kees van den Heuvel

Van de Beek verslaat met United Brighton en Veltman

1 oktober 2020 om 06:25 Voetbal

NIJKERKERVEEN  (ANP) Donny van de Beek heeft met Manchester United het weerzien met voormalig Ajax-ploeggenoot Joël Veltman in zijn voordeel beslist. Manchester won met 3-0 bij Brighton & Hove Albion in de League Cup en plaatste zich voor de kwartfinales.

Scott McTominay opende vlak voor rust de score voor United. De schot kopte raak uit een vrije trap. Juan Mata schoot de 2-0 binnen. De Spanjaard kreeg de bal met een slim hakje toegespeeld door Van de Beek. Paul Pogba maakte uit een vrije trap de 3-0.

Van de Beek speelde de hele wedstrijd, net als Veltman. Timothy Fosu-Mensah bleef op de bank in de ploeg van coach Ole Gunnar Solskjaer.

Dominic Calvert-Lewin was de grote man bij Everton in het duel met West Ham United. De aanvaller maakte drie van de vier doelpunten in de 4-1-zege. De 23-jarige aanvaller opende de score voor Everton en zorgde na de gelijkmaker van Robert Snodgrass en de 2-1 door Richarlison ook voor het derde en vierde doelpunt van de ploeg uit Liverpool.

Voor Calvert-Lewin is het al de tweede keer in het seizoen dat hij drie treffers maakt in één wedstrijd. In de 5-2-overwinning op West Bromwich Albion maakte hij ook de openingstreffer en de laatste twee doelpunten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie