Mo Bendadi vertrekt bij Sparta Nijkerk.
Mo Bendadi vertrekt bij Sparta Nijkerk. Aalt Guliker

Sparta Nijkerk ziet Mo Bendadi gaan en Beukers komen

1 mei 2020 om 09:14 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk ziet deze zomer Mo Bendadi vertrekken en Wouter Beukers komen. Middenvelder Bendadi heeft, zo ver bekend, nog geen nieuwe club. Doelman Beukers komt over van Hoofdklasser Eemdijk.

De 25-jarige Mo Bendadi heeft, volgens De Gelderlander,zijn zinnen gezet op een terugkeer in de Tweede Divisie. De 25-jarige middenvelder was dit seizoen met name tijdens de blessure van Maurice de Ruiter van grote waarde in de ploeg van trainer Eric Speelziek. De in Ede woonachtige dribbelaar stond Sparta Nijkerk bovenaan en koerste het af op promotie naar de Tweede Divisie. Zo ver kwam het niet omdat de KNVB de competitie wegens de uitbraak van het corona-virus afbrak en alle resultaten vervielen.
Bendadi wil echter niet nog een jaar wachten op een terugkeer op het hoogste amateurniveau. Hij speelde in het verleden al met FC Lienden en GVVV in de Tweede Divisie. Het is nog niet duidelijk waar de creatieve middenvelder volgend seizoen gaat spelen.
DOELMAN BEUKERS Sparta ziet naast het vertrek van Bendadi echter ook de komt van doelman Wouter Beukers. De 20-jarige keeper uit Spakenburg speelde dit afgebroken seizoen voor Eemdijk. Beukers was eerste doelman bij de club in de Hoofdklasse. Een jaar eerder speelde Beukers nog voor Jodan Boys, dat hem huurde van Spakenburg. Daarvoor keepte Beukers acht jaar lang in de jeugdopleiding van Feyenoord. ,,We hebben Wouter intensief gevolgd bij Eemdijk en hij heeft opnieuw grote sprongen in zijn ontwikkeling gemaakt,”,zegt Arjen Ruitenbeek, technisch manager van Sparta Nijkerk. ,,Na het wegvallen van Jaron van ’t Loo en Thijs Jansen wilden we graag een keeper toevoegen aan de A-selectie die de concurrentiestrijd durft aan te gaan. Zijn kwaliteit, ambitie en het feit dat hij uit de omgeving komt maakte Wouter de beste kandidaat. We zijn dan blij met zijn komst.”
Naast Beukers beschikt trainer Speelziek komend seizoen over de ervaren doelmannen Manuel Hoogewoning en Gino Coutinho.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie