Afbeelding
sc Hoevelaken

Hoevelaken laat winst aan AGOVV

8 maart 2020 om 12:07 Voetbal

HOEVELAKEN Het seizoen lijkt voor Hoevelaken uit te branden als een nachtkaars. Op eigen veld werd zaterdag met 1-2 verloren van AGOVV, waarmee de weg naar boven of onder op de ranglijst weinig spannend is.

De eerste helft was het vooral aftasten van beide kanten. Nadat Luuk Nijman enkele keren prima ingreep bij kansen voor AGOVV, was de beste mogelijkheid voor Hoevelaken. Na een goed lopende aanval, kwam de bal uiteindelijk bij Daniël Bezembinder. De opstuiterende bal schuin voor het open doel werd door hem echter tegen de lat geschoten. De 0-0 bij rust was daarmee overeenkomstig het spelbeeld.

Na de rusty nam Hoevelaken al snel een 1-0 voorsprong via een treffer van Pascal de Jong. Daarmee was het vuurtje in het duel aangewakkerd en zette AGOVV aan. Voor Hoevelaken was het vervelend dat binnen tien minuten de 1-1 werd gescoord uit een indirecte vrije trap, na oppakken van een terugspeelbal door Nijman, door Maikel van der Wijk. De gasten uit Apeldoorn hielden daarna het initiatief en tien minuten voor tijd leidde dit tot de 1-2 van Frank Averesch, opnieuw uit een vrije trap.

Hoevelaken kon het tij vervolgens niet meer keren, wat betekent dat het 1-2 bleef. Op de ranglijst bezet Hoevelaken een vrij grijze plaats in de middenmoot. de afstand tot de top is groot en gevaar voor de onderste plaatsen is er ook niet.