Afbeelding
NSC Nijkerk

NSC laat punten liggen in Vriezenveen

Voetbal

NIJKERK NSC heeft zaterdag in Vriezenveen een onnodige 1-0 nederlaag geleden bij DETO. De Nijkerkers creëerden wel kansen, maar wisten niet te scoren. De gastheren deden dat wel, zodat de lange terugreis zonder punten moest worden afgelegd.

NSC had opvallend veel moeite met het laaggeklasseerde DETO, maar voor de wedstrijd was dit wel aardig, omdat het een gelijkopgaande wedstrijd werd. Kansen voor beide doelen, waarbij alleen Maarten Jansen na een half uur succesvol was. Waar beide doelmannen prima werk deden, was Van Willige kansloos bij de kopbal van Jansen: 1-0. Aan de andere kant leverden kansen voor Van Grovenstein en Martina geen gelijkmaker op.

Na rust liet DETO het spel aan NSC en loerde de thuisclub vooral op de counter. De Nijkerkers probeerden een hoog tempo te hanteren, maar dat lukte niet altijd. Wel kreeg NSC kansen op de gelijkmaker, waarbij de doelman zich kon onderscheiden of de bal het doel niet bereikte. De tijd was in het voordeel van DETO dat enkele malen de wedstrijd had kunnen beslissen. Het bleef echter 1-0, wat een teleurstelling betekent voor NSC, dat zich overigens prima handhaaft in de middenmoot.

advertentie