Afbeelding
Foto: Arjen Gerritsma Graphic Sound

Publiekslieveling van De Ebbenhorst gaat spelen in de tweede klasse

Voetbal

NIJKERK Ooit de publiekslieveling van Sparta Nijkerk en straks de laatste man van tweedeklasser Veensche Boys. Het kan hard gaan, weet ook Tim inmiddels. De vandaag (vrijdag 6 maart) 31 jaar geworden verdediger verlaat VVOG en daarmee ook het voetballen op divisieniveau. ,,Ik wil ook weer eens het goede gevoel van winnen ervaren en dat is bij Veensche Boys mogelijk."

In de jeugd van Sparta Nijkerk viel Muller al snel op door zijn meedogenloosheid gecombineerd met zijn voetballend vermogen. De stap naar het eerste werd dan ook logischerwijs gezet. Daar groeide de verdediger al snel uit tot publiekslieveling en die status werd door zijn goal in de wedstrijd tegen Quick Boys alleen maar groter. In die partij, op 12 april 2014, maakte Muller de gelijkmaker (3-3) en bezorgde daarmee zijn ploeg de titel. ,,Dat duel was echt onvergetelijk", zegt hij nu. ,,Als ik aan Sparta Nijkerk terugdenk, kom ik al snel op die treffer uit. In mijn woonkamer hangt nog altijd een schilderij waarop het moment van die goal te zien is."

Het verhaal gaat verder onder de foto van Tim Muller, net na de treffer tegen Quick Boys.

BOVEN ONZE STAND Na flink wat mooie, maar ook mindere jaren werd op 14 december 2018 bekend dat Muller zijn jeugdliefde ging verlaten. Na een rommelig seizoen, met diverse akkefietjes, vertrok hij stilletjes en werd VVOG zijn nieuwe club. ,,Daar speel ik inmiddels alweer vijf seizoenen en ik werd er toentertijd met open arme ontvangen. De klik was er direct en we promoveerden. Daarna hebben we met VVOG enkele jaren toch echt wel boven onze stand geleefd. Er waren beperkte middelen en door veel strijd en passie bleven we keer op keer in de derde divisie en degradeerden wij tot op heden niet."

De speelvreugde werd bij de verdediger wel elk jaar een beetje minder. Hij moest zich vooral focussen op de tegenstander afstoppen in plaats van zich bemoeien met de opbouw. Dat was en is ook vrijwel onmogelijk, omdat VVOG in de wedstrijden vaak de mindere van de twee was. ,,Momenteel staan wij stijf onderaan en lijkt het erop dat we gaan degraderen. Natuurlijk doen wij er alles aan om dit te voorkomen, maar de achterstand is groot. We moeten dus nog echt aan de bak."

Door de prestaties van de afgelopen maanden begon Muller het plezier in het voetballen te verliezen en gaf hij aan de technische commissie van zijn huidige club aan na dit seizoen te vertrekken. Met ruim 100 wedstrijden op derde divisieniveau achter zijn naam zou je denken dat clubs in de rij zouden staan. Niets was echter minder waar. ,,In het bericht op de website van VVOG leek het erop dat ik zou stoppen met voetballen. Dat was helemaal niet de bedoeling: ik zou doorgaan als er een mooie club kwam en anders zou ik stoppen met selectievoetbal. Misschien dat het daardoor wat rustig rondom mij is gebleven."

LEKKER DICHTBIJ Desondanks flirtte hij wel met diverse verenigingen en er werd zelfs gesproken met NSC Nijkerk. ,,Voor mij waren er drie mogelijkheden als het gaat om een eventuele nieuwe club. Ik wilde weer in de buurt voetballen, dus dan heb je eigenlijk alleen Sparta Nijkerk, NSC of Veensche Boys die interessant zijn. Met eerstgenoemde sprak ik in mijn VVOG-tijd al een paar keer, maar liepen de gesprekken op niets uit. Met NSC heb ik dit seizoen nog gezeten; dat kan ik nu wel eerlijk bekennen. Alleen dat werd hem ook niet en bij Veensche Boys had ik eigenlijk direct een goed gevoel. Lekker dichtbij, ze hebben ambitie en ik kan daar weer ervaren hoe het voelt om te winnen. Want tja, dat heb ik de laatste tijd niet vaak gedaan."

OP SLEEPTOUW NEMEN Met zijn besluit neemt Muller afscheid van voetbal op hoog amateurniveau. Zo staat Veensche Boys nu in de middenmoot van de tweede klasse, maar heeft de vereniging zeker wel ambitie. Met enkele versterkingen, waarvan Muller de opvallendste is, wil de ploeg van Erik Assink volgend seizoen spelen om een periodetitel. ,,De ambitie spreekt mij aan. Daarnaast spelen daar ook wat gasten met een verleden bij Sparta Nijkerk en dat is een mooie bijkomstigheid. Of ik onder mijn niveau ga voetballen? Dat is aan anderen om over te oordelen, maar ik sta achter mijn beslissing. Lekker dicht bij huis, het is een club die graag naar de eerste klasse wil en daarnaast kan ik een mooie rol in het team vervullen. Zo voetballen daar veel jonge gasten en die wil ik proberen op sleeptouw te nemen. Daarin ligt ook voor mij een uitdaging en daar heb ik oprecht veel zin in." 

door Jeroen van der Veer  

advertentie