Yannick Bouw voetbalt de komende 2,5 jaar bij het Harderwijkse VVOG.
Yannick Bouw voetbalt de komende 2,5 jaar bij het Harderwijkse VVOG. Foto: Peter Pols

Hovenier Yannick Bouw mag van KNVB seizoen in Harderwijk afmaken

Voetbal

NIJKERKERVEEN Zijn avontuur bij VVSB was van korte duur, nadat de reistijd hem begon op te breken. Sinds september is Yannick Bouw (23) hovenier en dit ging niet meer samen met vier keer in de week voetballen in Noordwijkerhout. Sinds 13 februari is hij officieel speler van VVOG. ,,In plaats van een uur en een kwartier is het nu een kwartiertje rijden."

Yannick Bouw maakte 15 februari een pikant debuut, uitgerekend tegen zijn ex-club, die met 1-3 won. ,,Ik heb een halfjaar met die jongens gespeeld en sommigen gunden het mij dat ik zou scoren. Ik heb het afgesloten en ben blij dat ik bij VVOG ben. Het is jammer dat het zo gelopen is."

VEENSCHE BOYS De ster van Bouw was rijzende toen hij in zijn laatste seizoen bij Veensche Boys 31 goals maakte in de tweede klasse. Hij verdiende hiermee een jaarcontract bij hoofdklasse kampioen Eemdijk. Ook in de derde divisie wist hij ondanks de degradatie zestien keer het net te vinden. Dat wekte de belangstelling van VVSB, op dat moment nog tweededivisionist. ,,Ik had toen ook al contact met VVOG, maar twijfelde en koos toch voor VVSB." Bij de club uit Noordwijkerhout kwam hij alsnog in de derde divisie terecht. Van de vijftien duels voor de winterstop startte Bouw vijf keer in de basis en kwam tien keer als invaller in het veld. Hij kwam hierin tot vijf goals. Het reizen begon echter steeds meer tegen te staan. ,,Toen ik daar tekende werkte ik nog op kantoor als recruiter bij een uitzendbureau. Dat was makkelijk te combineren, maar het bleek een tijdelijke baan. Ik ben sinds een halfjaar voor mezelf begonnen als hovenier. Dan werk je van 7.00 uur tot 19.00 uur en dat is fysiek wel zwaar. Na werktijd ben je nog niet klaar, want je moet klanten bellen en mailen en spullen klaarzetten voor de volgende dag. Het was zeker een uur en een kwartier rijden naar Noordwijkerhout en doordat m'n vader reed kon ik nog wat doen voor mijn bedrijf en slapen, zodat ik op de training nog een beetje fit was."

Artikel gaat verder onder de foto van Bouw in actie voor Veensche Boys. (Foto: Kees van den Heuvel)

Ik heb in oktober al aangegeven dat ik weg wilde bij VVSBDie combinatie was na een paar maanden niet meer te doen, vandaar dat Bouw bij VVSB om ontbinding van zijn contract vroeg. ,,Ik heb in oktober al aangegeven dat ik weg wilde, maar dat werd zolang gerekt, dat ik op een gegeven moment zelf de knoop doorhakte. De TC was akkoord met ontbinding van mijn contract na 15 december, maar uiteindelijk wilde de voorzitter mij met geen mogelijkheid laten gaan. Hij wilde liever dat ik een halfjaar niet zou spelen dan waar dan ook. De communicatie was niet heel goed."

Zo hoorde Bouw dat hij tegen een vergoeding naar SDC Putten kon, maar een overgang naar VVOG was uitgesloten. Bij de club uit Harderwijk trainde hij vanaf 4 januari als proefspeler mee om zijn conditie op peil te houden. Bouw spande op 30 januari een spoedarbitrage aan tegen VVSB om de overschrijving te verlenen, maar werd door de KNVB in het ongelijk gesteld. ,,Ik had geen geregistreerd contract bij de KNVB en geen dispensatie aangevraagd. Dat heb ik door gewijzigde werkomstandigheden alsnog gedaan en die aanvraag is goedgekeurd."

Voor Bouw, die bij VVOG een contract voor 2,5 jaar heeft getekend, kende het maandenlange touwtrekken zo alsnog een goede afloop. ,,Het gevoel is goed bij een club dichtbij huis; het is een kwartiertje rijden en ik train nu twee keer in de week. Het was super dat ik na zeven weken niet spelen mijn debuut kon maken en ook nog in de basis mocht starten. Ik heb de kwaliteit om ook hier mijn doelpunten te maken. Ik ben blij dat ik hier ben en dat het gezeur klaar is."

Door Marco Jansen

advertentie