Afbeelding
Aalt Guliker

Matige reeks Sparta Nijkerk nog niet ten einde

Voetbal

NIJKERK Het is Sparta Nijkerk zaterdag niet gelukt een einde te maken aan de matige reeks resultaten. Op eigen veld werd de ploeg effectief opzij gezet door HSV Hoek met 2-5.

De Spartanen die na de winterstop het goede ritme van voor de winter nog niet te pakken hebben, keken al snel tegen een 0-1 achterstand op toen Ruben de Jager scoorde. Het herstel volgde snel, want Donny van der Wal zette de ploegen weer naast elkaar. Dat gaf de thuisploeg wat vertrouwen en de jacht op de voorsprong werd geopend. Na een half uur kwam Hoek echter toch weer aan de leiding via Kim van den Bergh en dus moest Sparta Nijkerk na de pauze weer een achterstand omzetten.

Zonder echt heel goed te spelen, hadden de Nijkerkers na rust een overwicht, maar een paniekerige verdedigende actie betekende de 1-3. Jerry Geurtsen schoot de bal tegen Van der Wal, waarna de bal in het net verdween. De ingevallen Maurice de Ruiter gaf de thuisploeg weer hoop met een snelle 2-3. Daarna kreeg Geurtsen echter een rode kaart voor een te felle tackle en was verdween het overwicht.

Hoek speelde de man meer situatie goed uit en liep in de slotfase uit naar 2-5 via Vandepitte en Robin Nelis. Een forse nederlaag met als enige positieve dat de concurrentie weer niet optimaal profiteerde. Om de vijf punten voorsprong op de ranglijst te behouden, zal Sparta Nijkerk echter weer beter moeten presteren in de komende duels.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie