Sparta Nijkerk VR1 na rust langs stug GJS VR1

8 februari 2020 om 17:35 Voetbal Deel je nieuws

Zaterdag stond er een Spartaanse strijd op het programma. De vrouwen van Sparta Nijkerk mochten op bezoek bij de Gorkumse Jonge Spartanen.

De strijd leverde een moeizame, maar verdiende 0-2 overwinning op voor de Spartanen uit Nijkerk.

Al vroeg werd de reis ingezet naar Gorinchem, waar om half 12 de aftrap plaatsvond op het hobbelige hoofdveld van GJS. Het veld maakte goed voetbal erg lastig en de tegenstander werkte ook niet mee om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. Het was voor Sparta Nijkerk dan ook moeilijk om het juiste ritme te vinden. Het ging te veel de fysieke duels aan en leverde de bal te snel weer in.

Kansjes waren er wel, maar de afwerking was de eerste helft niet echt van een hoog niveau.

Dit resulteerde dan ook in een 0-0 ruststand.

De opdracht voor de tweede helft was duidelijk; veel hoger druk zetten en duels zoveel mogelijk ontwijken of als ze toch aangegaan moesten worden, winnen!

Na een eerste kans voor GJS (schot en redding Dana Wijnands) nam Sparta Nijkerk het initiatief in handen en gaf dat ook niet meer weg. De verdediging van GJS werd continue onder druk gezet en het wachten was op de openingstreffer.

In de 67e minuut was het raak. Elouise van Essen zette goed druk, veroverde de bal en gaf deze af op de vrijstaande Jolien van Looijengoed. Deze schoot de bal vervolgens achter de GJS keepster.

GJS was niet bij machte om iets terug te doen, Sparta Nijkerk bleef druk houden en de 0-2 in de 80e minuut was daar een logisch gevolg van. Eline Tingen kopte een corner van Demi van den Brink bij de 2e paal binnen.

De voorsprong kwam in de laatste 10 minuten niet meer in gevaar.

Een verdiende overwinning op een stugge tegenstander. De komende 3 weken staan er geen competitiewedstrijden op het programma. Op zaterdag 7 maart gaat Sparta Nijkerk op bezoek bij hekkensluiter Faja Lobi KDS VR1.