Sparta Nijkerk VR1 krijgt te weinig in boeiend gevecht

1 februari 2020 om 22:13 Voetbal Deel je nieuws

Ondanks een uitstekende wedstrijd zijn de vrouwen van Sparta Nijkerk tegen hun vierde nederlaag van het seizoen aangelopen. In een gelijk opgaande strijd waren de meeste kansen voor de Spartanen, maar nam een effectief DSS VR2 uiteindelijk een 1-4 overwinning mee terug de bus in.

Al direct na de aftrap van Leeuwin van de Week Julianne de Meijer was de eerste mogelijkheid voor Sparta Nijkerk. Een boogbal van Jolien van Looijengoed belandde op de lat van DSS.

In de 9e minuut de eerste kans voor DSS en deze was meteen raak. De spits kon zich eenvoudig vrijspelen en raakschieten.

Beide teams waren vervolgens aan elkaar gewaagd en hadden ook de intentie om aan te vallen. Dit leverde een aantrekkelijke eerste helft op met goed voetbal en veel strijd. Kansen aan beide kanten. Veel corners voor Sparta Nijkerk (waarvan er 1 na een kopbal op de paal belandde) en 2 keer een bal vlak voor het doel langs. Het zat de Spartanen niet mee.

Zeker niet toen het op slag van rust ook nog 0-2 werd. Na een terecht afgekeurde goal (hands) was Sparta even niet scherp en scoorde DSS alsnog.

Een domper, maar nog steeds alle vertrouwen in een goede afloop door het uitstekende spel dat op de mat werd gelegd.

De tweede helft moest Sparta Nijkerk, dat al verzwakt aan de wedstrijd was begonnen, net als vorige week weer 2 keer noodgedwongen wisselen en had het een volledig nieuw centraal duo. Toch was het in staat om het DSS bijzonder lastig te maken. Met veel strijd en passie en zeker ook goed voetbal kwam de verdiende aansluitingstreffer er in de 60e minuut. Jolien van Looijengoed werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en Elvira Dokter benutte de penalty.

De jacht naar de gelijkmaker werd ingezet en had met wat meer geluk ook beloond kunnen worden, maar een schot van Elouise van Essen belandde op de lat en de DSS keepster bracht een paar keer redding voor de vrouwen uit Haarlem.

Aan de andere kant was DSS zeer effectief en besliste het de wedstrijd binnen 2 minuten. In de 75e en 77e minuut was het 2 keer raak en zo stond er ineens een 1-4 stand op het scorebord.

Deze klap kwamen de Spartanen helaas niet meer te boven.

Een geflatteerde uitslag die geen recht doet aan het spelbeeld. Sparta Nijkerk speelde misschien wel 1 van haar beste wedstrijden van het seizoen en kan met het vertoonde spel met een positief gevoel naar de volgende wedstrijd, uit tegen GJS VR1, zaterdag 8 februari in Gorinchem.