Afbeelding
Marjet van Ruitenbeek

NSC prolongeert titel AHB toernooi

Voetbal

NIJKERK De vierentwintigste editie van het AHB toernooi kende vrijdag dezelfde finale als vorig jaar. NSC Nijkerk en SDC Putten bleken de sterkste deelnemers in de poulefase. De finale werd met 1-0 gewonnen door NSC, dat daarmee de tweede titel op rij binnensleepte.

De poulewedstrijden in de vroege avond kenden doelpuntrijke wedstrijden, maar toen de rook was opgetrokken, waren Veensche Boys en Sparta Nijkerk al van het strijdtoneel verdwenen. Zij waren in gezelschap van Hooglanderveen en SVL Langbroek. AHB plaatste zich verrassend  voor de halve finale, al is de verrassing er inmiddels wel af, omdat zij dit ook vorig jaar deden.

AHB was in de halve finale echter niet opgewassen tegen SDC Putten. Woudenberg, de vierde halve finalist, ging eveneens ten onder tegen NSC. De finale was daarmee een exacte kopie van de editie van vorig jaar en ook dit keer bleef het tot het einde spannend. NSC nam via een prachtig doelpunt van Hoessein Jabir de leiding, waarna de Puttenaren in de achtervolging moesten. Doelman Yahno Papakonstantinou hield met zijn medespelers van NSC zijn doel echter schoon en daarmee werd NSC de verdiende winnaar van de Bert van Ramshorst Trofee.

Afbeelding
advertentie