Kevin van Essen heerste op het middenveld en maakte ook nog een prachtig doelpunt voor de 4-0.
Kevin van Essen heerste op het middenveld en maakte ook nog een prachtig doelpunt voor de 4-0. Aalt Guliker

NSC zeer overtuigend langs AVV Swift

27 oktober 2019 om 23:50 Voetbal

NIJKERK Twee weken na de stevige nederlaag bij Staphorst heeft NSC laten zien dat dat duel niet weergeeft hoe goed NSC kan voetballen. Zaterdag werd het op de tweede plaats staande AVV Swift met een 5-0 nederlaag naar huis gestuurd. Hoe goed NSC nu werkelijk is, zal in het vervolg van de competitie blijken, maar duidelijk is dat zij iedereen een zware middag kunnen bezorgen.

Direct na aanvang van het duel op de eigen Burcht drong NSC de gasten uit Amsterdam terug. Daarbij leek Swift niet te beseffen dat NSC een aantal sterke aanvallers heeft, die je niet teveel ruimte moet geven. Dat deden de gasten wel en de Nijkerkers profiteerden optimaal. Jordy Grovenstein opende descore met een bekeken schot en Jonathan Martina zorgde met twee treffers voor de comfortabele 3-0 ruststand.

Zo'n tussenstand haalt veel spanning uit de wedstrijd, maar Swift probeerde na rust wel degelijk om dichterbij te komen. Verder dan dreiging kwamen de gasten echter niet, want de NSC defensie stond prima opgesteld. Voor NSC kwam er wel meer ruimte, maar daar wisten ze lang niet van te profiteren, ook niet toen de tegenstand was gereduceerd tot tien man. Met een gedrukt en bekeken schot in de uiterste hoek bekroonde Kevin van Essen zijn prima duel, waarna invaller Zakaria El Bennay het slotakkoord had met de 5-0.

Een prima en overtuigende overwinning van NSC dat komende week op bezoek gaat bij koploper Eemdijk. Een tegenstander die de Nijkerkers in het verleden vaak goed lag, dus het kan weer een mooi duel worden.

NSC Nijkerk is in de aanval tegen AVV Swift
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie