Sparta Nijkerk VR1
Sparta Nijkerk VR1 Hans Stam

Sparta Nijkerk VR1 uitgeschakeld door effectief Blauw Geel’55 VR1

19 oktober 2019 om 22:12 Voetbal Deel je nieuws

De vrouwen van Sparta Nijkerk zijn er niet in geslaagd om de volgende ronde van de beker te bereiken. 1e klasser Blauw Geel’55 VR1 was met 2-6 te sterk voor de Spartanen. Voetballend deed Sparta Nijkerk niet zoveel onder voor Blauw Geel’55, maar de vrouwen uit Ede waren veel effectiever in het benutten van de kansen en dus gaan zij verdiend door naar de volgende ronde.

Na de aftrap van Leeuwin van de Week Jade Rijswijk begon Sparta Nijkerk furieus aan de wedstrijd. Een goede kans werd gevolgd door een corner van Demi van den Brink, die vervolgens door Kataline Hiensch werd binnen gewerkt. 2e minuut 1-0!

Helaas kon Sparta Nijkerk niet lang genieten van de voorsprong. Binnen 10 minuten was de stand al omgedraaid na een bal die net over de lijn binnen viel en een corner die bij de 2e paal werd binnen gekopt.

Blauw Geel wisselde veel van positie en maakte het de Spartanen behoorlijk lastig, maar oogde verdedigend ook kwetsbaar. Helaas kon Sparta daar, ondanks een paar mogelijkheden, geen gebruik van maken. Daarbij gaf het vaak ook te veel ruimte weg. Blauw Geel profiteerde daarvan en scoorde in de 29e minuut door het midden de 1-3.

In de 2e helft had Sparta Nijkerk wat meer grip op de Blauw Geel aanvalsters en creëerde het opnieuw een aantal kansjes. In de 60e minuut leverde dit de aansluitingstreffer op. Elvira Dokter prikte de afvallende bal na een corner tegen de touwen.

2-3 met nog een half uur op de klok, alles was nog mogelijk. Maar Blauw Geel liet zien niet voor niets bovenin de 1e klasse mee te draaien. Een afstandsschot in de 71e minuut en 2 goals (waarvan de laatste na een opmerkelijk VAR moment) in de laatste 5 minuten (toen Sparta Nijkerk in een alles of niets poging 1 op 1 ging spelen) brachten de eindstand op een, ietwat geflatteerde, 2-6.

Een leerzaam lesje in effectiviteit en volwassenheid en geen vervolg dus in de beker voor Sparta Nijkerk. Toch heeft het laten zien voetballend mee te kunnen. Als het de kansen zorgvuldiger had uitgespeeld, had een bekerstuntje zeker tot de mogelijkheden behoord.

Zaterdag 26 oktober wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd in Amsterdam tegen WV-HEDW VR1.