NSC had zaterdag geen enkele moeite met DETO en scoorde maar liefst zesmaal.
NSC had zaterdag geen enkele moeite met DETO en scoorde maar liefst zesmaal. Aalt Guliker

NSC dendert over DETO Twenterand

5 oktober 2019 om 23:27 Voetbal

NIJKERK NSC had zaterdag geen enkele moeite om de derde overwinning van deze competitie binnen te slepen. Na een hele snelle voorsprong kwamen de Nijkerkers geen moment in de problemen tegen DETO. De teller stopte bij zes treffers, waarbij de gasten een soort van eretreffer mochten maken. De 6-1 overwinning was afgetekend en zeker niet geflatteerd.

Direct na de aftrap lag de eerste treffer al achter de DETO doelman, die een voorzet van Yordi Grovenstein onjuist beoordeelde en Redouan Hazzat was er als de kippen bij om te profiteren: 1-0. Niet veel later wist Jonathan Martina de score bijna te verdubbelen, maar zijn inzet werd gestopt. Daarna kwamen de gasten iets beter in het duel met twee afstandsschoten, maar op slag van rust verdubbelde Martina alsnog de score. Met de 2-0 had NSC de verdiende voorsprong en gingen ze helemaal vrijuit spelen. DETO werd van de mat gespeeld en 'haalde' de rust met een 4-0 achterstand. Redouan Hazzat en Jonathan Martina zorgden voor de comfortabele voorsprong.

Voor DETO was de opgave voor de tweede helft extra moeilijk, omdat Lesley Nahrwold net voor rust een rode kaart kreeg voor een overtreding op Rik Doppenberg. NSC ging door waar ze waren gebleven en snel na de thee scoorde Yordi Grovenstein met een schot de 5-0, gevolgd met zijn tweede van de middag met de 6-0 na een kwartier. Er waren nog kansen op een veel grotere score, maar de paal en verkeerd richten verhinderden dat. De gasten kwamen vijf minuten voor tijd op 6-1 via Maarten Jansen, maar dropen na het laatste fluitsignaal verslagen het veld af. Een prima overwinning voor NSC dat zich netjes nestelt in de top van de Hoofdklasse.