Veensche Boys
Veensche Boys Kees van den Heuvel

Gooit Veensche Boys het kampioenschap te grabbel?

13 april 2024 om 18:30 Voetbal

NIJKERKERVEEN Een paar weken geleden leek Veensche Boys met twee vingers in de neus kampioen te worden. De zaken staan er heel anders voor nu de ploeg uit Nijkerkerveen zaterdag 13 april heeft verloren van de Merino’s, de tweede achtereenvolgende onnodige verliespartij. Op het eigen complex aan de Nieuwe Kerkstraat werd het 1-2 en is de voorsprong op de nummer 2, VRC, geslonken tot 3 punten. 

door Kees van den Heuvel

Het duel van Veensche Boys tegen VRC moet overigens nog volgen. Interim Ryan Holman van de Merino’s liet zijn ploeg behoudender spelen en daar had Veensche Boys het moeilijk mee. De ploeg uit Nijkerkerveen dicteerde het spel, maar verder dan het zestienmetergebied kwamen de Blauwe Helden niet. 

HET SPEL

Een goal van Tom van Donselaar werd in de eerste helft afgekeurd wegens buitenspel en Corné Parol produceerde een bal op de lat. Het enige wapenfeit van de Merino’s was een schotkans voor een lege goal maar de spits van de Veenendalers miste hopeloos. Na rust leken de fysieke krachten van Veensche Boys af te nemen en de Merino’s kwamen wat meer in de buurt van de goal van Veensche Boys. 

Joey van de Steeg scoorde diagonaal de 0-1. Direct hierna werd door een wakker geschud Veensche Boys de tegengoal gemaakt. Tom van Donselaar produceerde een naar het leek voorzet, maar die belandde pardoes in de goal. Met frisse krachten werden de lakens opgeschud bij Veensche Boys en werd frontaal de aanval opgezocht. Echter door een counter kwam de Merino’s weer op voorsprong via Julian Heijmans. Het is nu zaak om de negatieve spiraal te doorbreken, aldus assistent-trainer Stefan Fredriksen. Hopelijk kan dat volgende week worden bereikt in het uitduel tegen FC Hilversum.

Annelotte de Rooij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie