RCL-Sparta Nijkerk
RCL-Sparta Nijkerk Evert Onderdelinden

Opnieuw complimenten maar geen punten Sparta Nijkerk VR1

3 december 2023 om 10:41 Sport

NIJKERK Op bezoek bij het Leiderdorpse RCL VR1 is het de vrouwen van Sparta Nijkerk niet gelukt om de punten mee terug naar Nijkerk te nemen. Na 90 minuten stond er een 2-0 eindstand op het scorebord. Dat was niet onverdiend, maar de wat-als vragen na afloop leverden wel wat frustraties op.

Het natuurgras van RCL werd vlak voor de aftrap nog even extra zwaar gemaakt door een flinke hagelbui en dus konden de Spartanen zich opmaken voor een pittige strijd tegen de nummer twee op de ranglijst. Maar de Nijkerkers schoten uit de startblokken en kregen binnen 30 seconden al een megakans toen Jolien van Looijengoed er vandoor ging en voortrok op de vrijstaande Mareine Koole. Helaas stond de RCL keepster een treffer in de weg. RCL schrok wakker en probeerde ook tot kansen te komen, veelal met schoten van afstand. De ploeg scoorde ook, maar de treffer werd op advies van de grensrechter afgekeurd, omdat de bal even daarvoor de achterlijn was gepasseerd. In de 19e minuut waren de Spartanen opnieuw dichtbij de openingstreffer, maar de inzet van Mareine Koole werd door een RCL-verdedigster van de lijn gehaald.

RCL liet zien niet voor niets op de tweede plaats te staan en won met name op het middenveld de strijd op dynamiek en stootkracht. Daarnaast kwamen ze er een aantal keren gevaarlijk uit via met name hun snelle en behendige rechtsbuiten. Heidi Beerthuijzen moest een paar keer redding brengen en deed dat met verve, waardoor de kleedkamer opgezocht kon worden met een 0-0 ruststand.

De tweede helft verlangde wat meer energie van de Spartanen. Er werd hard gewerkt en de wedstrijd was aardig in evenwicht. De enige dissonant in de wedstrijd was de scheidsrechter, die het allemaal niet kon bijbenen, overtredingen wegwuifde en vreemde beslissingen nam. Zo werd Sparta Nijkerk in de 63e minuut een zuivere penalty onthouden toen Jolien van Looijengoed alleen op de keepster af ging en getorpedeerd werd binnen het strafschopgebied. Tot verbazing van iedereen gaf de scheidsrechter een vrije trap aan de RCL keepster. Even later was het aan de andere kant wel raak. Een vrije trap werd bij de tweede paal binnenschoten en zo stond RCL op een 1-0 voorsprong. Die stand werd in de 72e minuut verdubbeld toen de nummer 11 van RCL er vandoor ging en goed afrondde.

De Spartanen bleven strijden voor een resultaat en deden er alles aan om terug te komen in de wedstrijd, maar helaas lukte dit niet meer en dus moest de derde nederlaag op rij worden geïncasseerd. Complimenten werden in ontvangst genomen van de tegenstander over het vertoonde spel en de sportieve wedstrijd. Door de nederlaag zakken de Spartanen naar de vijfde plek op de ranglijst. Zaterdag komt hekkensluiter Real Sranang VR1 op bezoek in Nijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie