Afbeelding
ANP Foto

Donny van de Beek baalt van bijrol bij Ajax

Sport/sport

NIJKERK (ANP) Voor profvoetballer Donny van de Beek begint morgen het Eredivisieseizoen weer. Zaterdag om 18.30 uur trapt zijn club Ajax af tegen Heracles. Zelf uitte de Nijkerkervener deze week nog zijn frustraties over zijn bijrol in de ploeg nadat hij was gepasseerd voor de wedstrijden tegen Sturm Graz en Standard Luik, maar zaterdag bij de competitiestart keert hij weer terug in de basis. 

Op de Open Dag van de Amsterdamse club beloofde van de Beek dat hij Ajax nog een seizoen trouw zou blijven, maar na het gelijkspel tegen Standard Luik in de derde voorronde van de Champions League gaf hij wel aan dat de situatie anders is inmiddels. Hij is geen eerste keus meer bij Ajax. ,,Daar baal ik natuurlijk van," zegt Van de Beek. ,,Ik kan niet anders dan hard werken en voor de volle 100 procent alles geven. Maar dat doe ik eigenlijk altijd wel."

Van de Beek moet concurreren met Frenkie de Jong, Lasse Schöne en Carel Eiting. Bij de return in Oostenrijk viel de keuze op Eiting en Schöne, in Luik op De Jong en Schöne. ,,Dat recht heeft de trainer, maar voor mij is het zuur. Natuurlijk heb ik het daar met mensen over, ook met mijn zaakwaarnemer. Maar dat is logisch. Ik blijf gewoon alles geven, want met deze rol neem ik geen genoegen."

advertentie