Afbeelding
De Zuidwal

Zuidwal team wint Nederlands kampioenschap St Ayles skiffroeien

25 september 2023 om 09:12 Sport

NIJKERK Afgelopen zaterdag werd op de ‘mooie Nel’ in Haarlem een roeiwedstrijd georganiseerd. Vijf Zuidwal-roeiteams reisden af vanuit Nijkerk om mee te doen met de wedstrijd. Het was zeer succesvolle racedag voor de Nijkerkers, want het ‘Heren60+’ werd kampioen.

De wedstrijd in Haarlem was één van de vier landelijke roeiwedstrijden die meetelde voor NK classificatie. Ook op het thuiswater organiseerde de Zuidwal één van de NK wedstrijden in het voorjaar. Daar namen toen zo’n 100 roeiers aan deel. Tijdens de eerdere races in het jaar bleek dat het Zuidwal-herenteam zeer goede tijden op de borden wist te brengen. Dat smaakte naar méér.

NEDERLANDS KAMPIOEN

Er werd dus flink getraind in het seizoen; tussen de wedstrijden door ging het team meerdere keren per week het Nijkerkernauw op om vanaf de Zuidwal te trainen. Dat heeft haar vruchten afgeworpen, want het team bracht een prachtige beker mee naar Nijkerk; het Nederland Kampioenschap is gewonnen. Het NK-team bestaat uit: Henk van de den Boom, Atty Marinissen (stuur), Luuk van Vliet, Ben Eeltink en JanWillem Marinissen.

VUURSPUWERS

Het roei-race seizoen is met deze laatste wedstrijd in Haarlem voor dit jaar afgesloten. Het weer werkte in Haarlem niet erg mee, want het was een regenachtige zaterdag. De andere Zuidwal-teams roeiden in verschillende categorieën zeer verdienstelijk mee, maar vielen helaas niet in de prijzen. De organisatie van de roeiwedstrijd in Haarlem had flink uitgepakt, en de wedstrijden werden omlijst met vuurspuwers en doedelzakspelers. Moe maar zeer voldaan kwamen de vijf teams in de avond weer terug naar de Zuidwal.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie